Παραπομπή φαρμακοποιού στο Κακουργιοδικείο που κατηγορείται για εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ
Κατηγορείται για χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία άνω των 120.000 ευρώ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, για την υπόθεση εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ, καθώς μια φαρμακοποιός κατηγορείται για χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία άνω των 120.000 ευρώ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και για απάτη κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία του ελληνικού Δημοσίου άνω των 120.000 ευρώ, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η φαρμακοποιός, ενεπλάκη στην υπόθεση χρήσης πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων με σκοπό την είσπραξη οφειλόμενων από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). Εχει ωστόσο προσφύγει με έγκληση κατά του συζύγου της, καταγγέλλοντάς τον για τις ανωτέρω πράξεις αλλά και για υπεξαίρεση και απιστία.
Υπόθεση εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ: Το χρονικό
Σύμφωνα με την εγκαλούσα, τον Αύγουστο του 2019 ενημερώθηκε από τον ΕΦΚΑ ότι η ανώνυμη εταιρεία του συζύγου της όφειλε ασφαλιστικές εισφορές ύψους περίπου 160.000 ευρώ και ότι λόγω της καθυστέρησης θα βεβαιωθεί το συγκεκριμένο χρέος σε βάρος της διότι τάχα ήταν η πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, γεγονός το οποίο έφερε και την τελειωτική ρήξη στη σχέση τους, καταθέτοντας αγωγή διαζυγίου σε βάρος του.
Στη συνέχεια, η εγκαλούσα μετά από δική της έρευνα διαπίστωσε ότι από το έτος 2013 μέχρι και το έτος 2019 ο εγκαλούμενος αυθαίρετα την εμφάνιζε ως δήθεν πρόεδρο του Δ.Σ. της ανώνυμης εταιρείας του χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ, καταρτώντας έτσι πλαστά πρακτικά που συντάχθηκαν εν αγνοία της.
Όπως υποστηρίζει η εγκαλούσα, μετά από οχλήσεις του ΕΦΚΑ προς εκείνη για την οφειλή της ανώνυμης εταιρείας ζήτησε αναλυτικό πίνακα του χρέους και με έκπληξή της διαπίστωσε ότι κατά της εταιρείας είχαν εκδοθεί από τον ΕΦΚΑ από το έτος 2011 μέχρι και το έτος 2019, 50 πράξεις επιβολής εισφορών και ότι η συνολική οφειλή που απειλούσε ο ΕΦΚΑ να βεβαιώσει σε βάρος της ξεπερνούσε τα 180.000 ευρώ.
Κατόπιν, όπως ισχυρίζεται η εγκαλούσα, κλήθηκε να δώσει «γραπτές εξηγήσεις» για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης διότι ύστερα από γενόμενο έλεγχο του χρονικού διαστήματος από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι και τον μήνα Μάιο 2018 φερόταν να έχει υποβάλει 42 πλαστές ασφαλιστικές βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ Ρόδου προκειμένου να εισπράξει το αντίτιμο που αφορούσαν συναλλαγές της δικής της επιχείρησης ποσού άνω των 600.000 ευρώ.
Όπως ισχυρίζεται ο πρώην σύζυγος της ιδιοποιήθηκε παράνομα τα σχετικά ποσά και προκειμένου να καλυφθεί απέναντι σε εκείνη, όπως υποστηρίζει, πλαστογράφησε εν αγνοία της 42 ασφαλιστικές ενημερότητες του ΕΦΚΑ και εισέπραξε παράνομα τα χρήματα που προορίζονταν για εκείνη.
Ισχυρίζεται ότι ο τελευταίος κατήρτισε 42 συνολικά ψευδείς βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ στις οποίες βεβαιώνεται ψευδώς ότι η εγκαλούσα ήταν ασφαλιστικά ενήμερη, ενώ αυτό δεν ήταν αληθές διότι όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκε ενώ ο εγκαλούμενος παρελάμβανε σε καθημερινή βάση τις εισπράξεις της αυτός αντί να προβεί στην εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών που βάρυναν την ίδια ιδιοποιείτο παράνομα τα χρήματα των καθημερινών της εισπράξεων, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι οφείλει ασφαλιστικές εισφορές από το έτος 2013 έως το έτος 2018.
ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr