Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025

Πέθανε ο Πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Γεννηματάς – Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, καθώς και σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέθανε ο Πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Γεννηματάς – Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών EUROKINISSI

Πέθανε ο Πρέσβης ε.τ., Ιωάννης Γεννηματάς όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια.

Ο Ιωάννης Γεννηματάς εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία το 1964. Υπηρέτησε στις Πρεσβείες της Ελλάδας στο Κάιρο και την Πράγα, καθώς και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος.

Διετέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στη Βιέννη και το Ζαΐρ (σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Επιπλέον, υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου του πρώτου Έλληνα Επιτρόπου στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ).

Στην Κεντρική Υπηρεσία διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Κοινοτικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.

Υπηρέτησε την πατρίδα με επαγγελματισμό, εντιμότητα και πίστη στο καθήκον. Διακρίθηκε για τη μεγαλοψυχία του και την αξιοπρέπειά του.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, καθώς και σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ