Τρίτη 22 Απριλίου 2025

Βλ. Πούτιν: Ανακοίνωσε εκεχειρία στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βλ. Πούτιν: Ανακοίνωσε εκεχειρία στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας EUROKINISSI

Προσωρινή εκεχειρία στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανέφερε ακόμα ότι η Ουκρανία παραβίασε το μορατόριουμ για τα χτυπήματα στις ενεργειακές υποδομές περισσότερες από 100 φορές.

Η Ρωσία θα σταματήσει «όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις» στο πλαίσιο μιας «πασχαλινής εκεχειρίας» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Μεγάλο Σάββατο το Κρεμλίνο.

Σε ανακοίνωση στο Telegram το Κρεμλίνο αναφέρει ότι η προσωρινή κατάπαυση του πυρός θα διαρκέσει από τις 18:00 σήμερα (ώρα Ρωσίας και Ελλάδας) έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 20 Απριλίου.

«Τα στρατεύματά μας πρέπει να είναι έτοιμα να αποκρούσουν πιθανές παραβιάσεις της εκεχειρίας και προκλήσεις από τον εχθρό, οποιαδήποτε επιθετική του ενέργεια», προσθέτει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η Μόσχα λέει ότι η ουκρανική πλευρά θα πρέπει «να ακολουθήσει το παράδειγμά μας». Το Κίεβο ακόμη δεν έχει απαντήσει στην πρόταση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ