Προπαγάνδα από το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Έτσι βρήκε η Ελλάδα τα λεφτά για τα Rafale
«Εξαναγκάζουν την Τουρκία σε μία σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν επιθυμεί και δεν είναι στις προθέσεις της”, αναφέρει σε άρθρο – ανάλυση το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu. Ο συντάκτης του άρθρου προσθέτει πως «τρίτες χώρες σέρνουν την Τουρκία σε πράξεις που δεν θέλει» τεκμηριώνοντας με το παράδειγμα του αγωγού EastMed, ο οποίος κατά την […]
«Εξαναγκάζουν την Τουρκία σε μία σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο που δεν επιθυμεί και δεν είναι στις προθέσεις της”, αναφέρει σε άρθρο – ανάλυση το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu.
Ο συντάκτης του άρθρου προσθέτει πως «τρίτες χώρες σέρνουν την Τουρκία σε πράξεις που δεν θέλει» τεκμηριώνοντας με το παράδειγμα του αγωγού EastMed, ο οποίος κατά την κρίση του συντάκτη έχει μετατραπεί σε στρατιωτική συμμαχία κατά της Τουρκίας.
«Τα σχέδια των Ελλήνων ηγετών για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου, έχουν οδηγήσει την Τουρκία – η οποία αποκλείεται αδίκως από την εξίσωση – σε πράξεις που δεν θέλει», σημειώνει.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα γράφει, για το 10ετές ομόλογο με το οποίο η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,2%, το Anadolu υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Σαουδική Αραβία με σκοπό την αγορά των Rafale.
«Αντιπαράθεση – με στρατιωτική διάσταση – των δύο χωρών μετά και από την απόφαση της Αθήνας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία, μια συμφωνία που χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία ως μέρος μιας ευρύτερης συμμαχίας εναντίον της Άγκυρας […] Η Ελλάδα πούλησε ομόλογα αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια) στις διεθνείς αγορές στις 2 Σεπτεμβρίου, χωρίς να περιμένει την τελική συνάντηση με τον Μακρόν για την υπογραφή της συμφωνίας. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε τις διευθύνσεις των αγοραστών αυτών των ομολόγων, δεδομένου ότι τα προγράμματα εξοπλισμού της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου χρηματοδοτούνται έμμεσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τη Σαουδική Αραβία. Τα Ηνωμένα Έθνη σιωπούν μπροστά σε αυτή την επιθετική συμμαχία, με την Αθήνα να απορρίπτει χωρίς κανέναν λόγο τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg να ξεκινήσει διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», καταλήγει στο άρθρο του ο Τούρκος συντάκτης.
Forbes: Η Ελλάδα με τα Rafale αποκτά πλεονέκτημα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Για επιχειρησιακή αναβάθμιση της Ελλάδας, από την αγορά των γαλλικών Rafale, κάνει λόγο το περιοδικό Forbes, αναλύοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
To βασικό συμπέρασμα της ανάλυσης είναι ότι με δεδομένο πως και η Τουρκία δεν θα εντάξει στον στόλο της τα F-35, η προσθήκη των Rafale στο ελληνικό δυναμικό, δίνει πλεονέκτημα στην Ελλάδα όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.
«H απόκτηση των Rafale, θα προσδώσει σημαντικό πλεονέκτημα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία που ήδη χρησιμοποιεί και τα γαλλικά Mirage 2000-5. Σύμφωνα με αναφορές ελληνικών ΜΜΕ, Ελλάδα και Γαλλία συμφώνησαν ήδη για την προμήθεια 18 Rafale κάτι που μένει ωστόσο να οριστικοποιηθεί.
«Έπειτα από την ολοκλήρωση και του εκσυγχρονισμού αυτού, η Ελλάδα θα διαθέτει αναμφισβήτητα ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι του ποσοτικού πλεονεκτήματος της Τουρκίας που χρησιμοποιεί τις εκδόσεις F-16, Block 30, 40, και 50», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr