Κυριακή 13 Απριλίου 2025

Πρώτες δηλώσεις Χρ. Παπαδημητρίου: «Έκανα ό,τι μπορούσα για να εξασφαλίσω την αλήθεια» – ΒΙΝΤΕΟ

"Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι κατηγορήθηκα εγώ ότι παλινωδώ" σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρώτες δηλώσεις Χρ. Παπαδημητρίου: «Έκανα ό,τι μπορούσα για να εξασφαλίσω την αλήθεια» – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την παραίτησή του από την θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ προχώρησε ο Χρ. Παπαδημητρίου.

Μιλώντας στον ALPHA σημείωσε «Έκανα ό,τι μπορούσα για να εξασφαλίσω την αλήθεια» διευκρινίζοντας ότι η αποχώρησή του σχετίζεται με «λόγους ευθιξίας και οικογενειακούς λόγους». Μάλιστα, ανέφερε ότι βρήκε απειλητικά σημειώματα στο αυτοκίνητό του δύο συνεχόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας, τόνισε «Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι κατηγορήθηκα εγώ ότι παλινωδώ, όταν δύο κορυφαία πανεπιστήμια που επικαλέστηκε η ομάδα διερεύνησης και οι ειδικοί του ERA, ανακάλεσαν τη στήριξή τους στο πόρισμα την Παρασκευή και την Κυριακή. Άρα παλινωδώ εγώ που είμαι υποχρεωμένος νομικά να σεβαστώ το αίτημά τους να αποσυρθούν από το πόρισμα και όχι αυτοί που έγραψαν το πόρισμα με αυτές τις αναφορές».

Ο κ. Παπαδημητρίου πρότεινε την εκ νέου αξιολόγηση των στοιχείων μέσω διεπιστημονικής προσέγγισης: «Η πρότασή μου είναι μια διεπιστημονική επιτροπή με τους κορυφαίους καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων και τη συμμετοχή της ειδικής σε εκρήξεις Σχολής Ευελπίδων, ώστε μέσα από διεπιστημονικό συνέδριο με τη συμμετοχή όλων των φορέων να καταστεί δυνατό να βγει ένα ή –μη δυνατόν– αμφισβητούμενο επιστημονικά συμπέρασμα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ