Ψηφιακή εποχή: Είκοσι πέντε δικαστικά πιστοποιητικά σε ένα – Τί είναι το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας που γίνεται πράξη
Η ενοποίηση που απλοποιεί πλήρως τη διαδικασία και καθιστά δυνατή τη διαδικασία εκδοσης ενός ενιαίου πιστοποιητικού αντί 25(!!!) , είναι μια δράση συντελέστηκε υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.
Σε νέα εποχή περνά η Δικαιοσύνη με την ενοποίηση είκοσι πέντε πιστοποιητικών οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας που αφορούν στην δικαστική φερεγγυότητα για φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Εικοσιπέντε πιστοποιητικά σε ένα! Αυτό είναι το επόμενο ψηφιακό βήμα της Δικαιοσύνης που προχωρεί στην ενοποίηση είκοσι πέντε πιστοποιητικών οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας που αφορούν στην δικαστική φερεγγυότητα και τα οποία εκδίδονταν από τα Δικαστήρια όλης της χώρας.
Η ενοποίηση που απλοποιεί πλήρως τη διαδικασία και καθιστά εξαιρετικά απλή τη διαδικασία έκδοσης ενός ενιαίου πιστοποιητικού αντί 25(!!!) , είναι μια δράση συντελέστηκε υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.
Βασίστηκε σε μελέτη για την ομογενοποίηση και προτυποποίηση των Πιστοποιητικών Φερεγγυότητας – Επιχειρηματικότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του ΓΓ Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνου Αλεξανδρή και του ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου.
Έτσι καταργούνται και αντικαθίστανται τα εξής πιστοποιητικά:
1. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης για διορισμό ή αντικατάσταση εκκαθαριστή
2. Πιστοποιητικό περί μη λύσεως ή λύσεως και μη πτωχεύσεως ή πτωχεύσεως του συνεταιρισμού
3. Πιστοποιητικό περί μη θέσεως εταιρίας σε εκκαθάριση
4. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης περί ενάρξεως των διαδικασιών που προβλέπουν οι περιπτώσεις των καταργημένων ήδη άρθρων 44 & 45 Ν. 1892/1990 (Επικύρωση Συμφωνίας Πιστωτών και εταιρίας και Διορισμός Επιτρόπου) και των άρθρων 46 & 46α, 46β, και 46γ (θέση σε ειδική εκκαθάριση) του ίδιου ως άνω Ν. 1892/1990
5. Βεβαίωση περί κατάργησης της διάταξης του άρθρου 46 ν. 1892/1990 (περί ειδικής εκκαθάρισης)
6. Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης
7. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης πτώχευσης – πτωχευτικού συμβιβασμού – δήλωση παύσης πληρωμών
8. Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση
9. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης για συνδιαλλαγή – εξυγίανση κατ’ άρθρο 99 ν. 3588/2007
10. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης σχεδίου αναδιοργάνωσης (αφορά και έκδοση απόφασης)
11. Πιστοποιητικό περί μη εκκαθάρισης
12. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης θέσης σε εκκαθάριση
13. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης για θέση σε ειδική εκκαθάριση (αφορά και έκδοση απόφασης)
14. Πιστοποιητικό περί μη διορισμού ή αντικατάστασης εκκαθαριστή ή συνεκκαθαριστή
15. Πιστοποιητικό περί μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση
16. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης για αναγκαστική διαχείριση
17. 17.Πιστοποιητικό περί μη έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής διαχείρισης
18. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης περί λύσεως εταιρίας (μόνο ΑΕ)
19. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης λύσης ΟΕ/ΕΕ
20. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης λύσης σωματείων – συλλόγων
21. Πιστοποιητικό περί μη κατάθεσης αίτησης λύσης αστικών εταιριών
22. Πιστοποιητικό περί μη υπαγωγής σε έκτακτη διαδικασία ρύθμισης υποχρεώσεων εμπόρων
23. Πιστοποιητικό περί μη υπαγωγής στην ειδική διαχείριση (ν. 4307/2014)
24. Πιστοποιητικό περί λύσης ή εκκαθάρισης αγροτικού ή δασικού συνεταιρισμού
25. Πιστοποιητικό περί μη λύσης εταιρίας
Η αίτηση για την έκδοση του «Ενιαίου Πιστοποιητικού ∆ικαστικής Φερεγγυότητας» θα είναι ενιαία για όλα τα Δικαστήρια. Η υποβολή της αίτησης και η παραλαβή του πιστοποιητικού θα γίνεται:
• Ηλεκτρονικά, μέσω του solon.gov.g,r για όσα δικαστήρια έχουν υπαχθεί στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης και
• Με φυσική παρουσία στη Γραμματεία όσων δικαστηρίων δεν έχουν ακόμα υπαχθεί στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης.
Τα συναρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης, υλοποίησαν τον σχεδιασμό που έχουν συμφωνήσει ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για την απλούστευση διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.
DIKASTIKO.GR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την παράταση του δικαστικού έτους – Αντιδρούν και οι διοικητικοί δικαστές Δικαστές (και μέλη ΔΣ) κατά πλειοψηφίας: “Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις ανάγονται σε θεσμικό πρόβλημα” και προκαλούν “διεθνή διασυρμό της χώρας”Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr