Πυρκαγιές στο Λος Άντζελες – Στους 16 οι νεκροί
Οι αρχές έκαναν λόγο για 13 αγνοούμενους και δεν έκρυψαν πως φοβούνται πως ο απολογισμός των θυμάτων ακόμα πιο βαρύς.

Μαίνονται οι πυρκαγιές στο Λος Άντζελες που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους. Οι φωτιές πλέον εξαπλώνονται σε περιοχές που ως τώρα είχαν μείνει αλώβητες.
Παρά τη μαζική κινητοποίηση των πυροσβεστών, οι φλόγες συνέχισαν να εξαπλώνονται, πυροδοτώντας νέες διαταγές για εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων στην ανατολική πλευρά και στον τομέα της Πασίφικ Παλισέιντς, ειδικά στη ζώνη όπου βρίσκεται το Getty Center. Κατασκευασμένο εν μέρει από πυρίμαχα υλικά, ιδίως πέτρες, το περίβλεπτο μουσείο φιλοξενεί 125.000 έργα τέχνης.
Οι άνεμοι, που είχαν αρχίσει να εξασθενούν την Παρασκευή, επρόκειτο να ανακτήσουν τη δύναμή τους από χθες Σάββατο το βράδυ, προειδοποίησε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (FEMA).
«Οι άνεμοι αυτοί, σε συνδυασμό με την ξηρή ατμόσφαιρα και με την ξεραμένη βλάστηση, θα διατηρήσουν την απειλή πυρκαγιάς στην κομητεία του Λος Άντζελες σε υψηλό επίπεδο», τόνισε ο Άντονι Μαρόνι, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της κομητείας του Λος Άντζελες.
Η αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος του Λος Άντζελες, η Κριστίν Κράουλι, κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό KTTV, μέρος του εθνικού δικτύου του Fox News, ελλείψεις «προσωπικού, μέσων και κεφαλαίων», καταγγέλλοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τον δήμο ότι «εγκατέλειψε» τους πυροσβέστες. Δηλώσεις που πολλοί εξέλαβαν ως επίθεση στις δημοτικές αρχές.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, με παρούσα την κυρία Κράουλι, η δήμαρχος του Λος Άντζελες, η Κάρεν Μπας, υποβάθμισε πάντως τις εντάσεις, διαβεβαιώνοντας πως η τοπική πολιτική ηγεσία, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και ασφαλείας είναι «όλες στο ίδιο μήκος κύματος».
Σημειώνεται ότι πέρα από τους 16 νεκρούς, οι αρχές έκαναν λόγο για 13 αγνοούμενους και δεν έκρυψαν πως φοβούνται πως ο απολογισμός των θυμάτων ακόμα πιο βαρύς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινούν τη Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις – Το ωράριο των καταστημάτων Κύκλωμα προστασίας: Ο ρόλος της “βραβευμένης” υπαστυνόμου, το “στρατηγείο” της Λ. Συγγρού και το βαρύ κατηγορητήριο – ΒΙΝΤΕΟ Βόλος: Διαρρήκτες “μπούκαραν” σε σπίτι – Πήραν χρήματα και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ Στο εδώλιο ο 58χρονος εκπαιδευτικός που κατηγορείται για αποπλάνηση μαθήτριαςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr