Σάββατο 12 Απριλίου 2025

Ρόδος: 69 γραμμάρια κοκαΐνης σε κρέμα προσώπου – Ελεύθερος ο 49χρονος μέχρι την απόφαση του Αρείου Πάγου

Κατάφερε να μειώσει την ποινή του στο Εφετείο ωστόσο, οδηγήθηκε στη φυλακή να την εκτίσει κι έτσι προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: 69 γραμμάρια κοκαΐνης σε κρέμα προσώπου – Ελεύθερος ο 49χρονος μέχρι την απόφαση του Αρείου Πάγου EUROKINISSI

Ελεύθερος αφήνεται με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων μέχρι την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου, όπου έχει προσφύγει 49χρονος ο οποίος φέρεται να είχε κοκαΐνη μέσα σε κρέμα προσώπου.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr ο 49χρονος καταδικάστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2024 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 6 ετών για την υπόθεση αυτή, καθώς του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ουσιαστικά επρόκειτο για την έφεση που είχε ασκήσει ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, κατά της απόφασης που είχε λάβει τον Μάρτιο του 2018 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί (πρωτόδικα) ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του 49χρονου μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής ο 49χρονος άσκησε έφεση και έτσι τον Δεκέμβριο του 2024 κατάφερε να μειώσει την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί, ωστόσο οδηγήθηκε στη φυλακή για να την εκτίσει. Δια της συνηγόρου του κας Βάσιας Παπαγεωργίου ο 49χρονος αλλοδαπός στις 27 Φεβρουαρίου 2025 προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) και η απόφαση αυτή εκκρεμεί. Έτσι ακολούθως προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων Α΄Βαθμού ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης με την οποία του επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης των 6 ετών, έως ότου εκδοθεί απόφαση για την αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει, από το Ανώτατο Δικαστήριο. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων Α΄ Βαθμού και έτσι ο 49χρονος αφήνεται ελεύθερος.

Κοκαΐνη μέσα σε κρέμα προσώπου: Το χρονικό της σύλληψης

Η σύλληψη του 49χρονου αλλοδαπού είχε γίνει στις 18 Ιουνίου 2017 στις 11.30 το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου κατά τον κατάπλου πλοίου της γραμμής. Προσωπικό το Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στο πλαίσιο ελέγχου που διενήργησαν με σκύλο ειδικά εκπαιδευμένο, εντόπισαν τον 49χρονο. Σε περαιτέρω έρευνα που του έγινε βρέθηκε να κατέχει στο σακ βουαγιάζ του, ένα βαζάκι κρέμας καλλυντικών η οποία περιείχε δύο συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 69 γραμμαρίων. Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ ο 49χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εξεταζόμενος από τους λιμενικούς σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός είχε ισχυριστεί ότι την ποσότητα του την είχε δώσει άνδρας ονόματι «Κώστας» στην Αθήνα, προκειμένου να την μεταφέρει στο νησί μας και να την παραδώσει στην είσοδο στο λιμάνι της Ακαντιάς σε κάποιο άτομο, με το οποίο ο πρώτος είχε συνεννοηθεί. Για τη μεταφορά αυτή ο 49χρονος θα ελάμβανε το ποσό των 1000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ