Ρόδος: Την εξαπάτησαν με ιστοσελίδα κλώνο των ΕΛΤΑ και με τα λεφτά της… έφαγαν και ήπιαν στη Γαλλία
Πώς οι απατεώνες έπεισαν την γυναίκα να πληκτρολογήσει τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας και τα προσωπικά της στοιχεία.
Μια νέα καταγγελία για απάτη phishing με την χρήση ιστοσελίδας κλώνου των EΛΤΑ στη Ρόδο απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, μια 52χρονη κατήγγειλε την Κυριακή ότι την 11η Μαΐου 2023 δέχτηκε ένα μήνυμα στο email της από ένα διαδικτυακό περιβάλλον όμοιο με αυτό των ΕΛΤΑ “πόρτα – πόρτα”, το οποίο της ζήτησε για να ολοκληρωθεί η αναστολή αποστολής ενός αντικειμένου να ακολουθήσει τον υπερσύνδεσμο http://post-ella.info και να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 2,99 ευρώ που αντιστοιχούσε στο κόστος της μεταφοράς.
Ακολούθως, δέχτηκε μήνυμα στο κινητό της που ανέφερε ότι έχει ενεργοποιηθεί η εφαρμογή πληρωμής «APPLEPAY».
Απάτη phishing στη Ρόδο: Της άρπαξαν 700 ευρώ
Δεν αντιλήφθηκε την απάτη και εισήγαγε τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας και τα προσωπικά της στοιχεία και ακολούθως με την χρήση της κάρτας της έγινε μια αγορά αξίας 200 ευρώ σε εστιατόριο της Γαλλίας, μια αγορά 200 ευρώ σε μπαρ της Γαλλίας και μια αγορά ύψους 300 ευρώ σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών της ίδιας χώρας.
Διενεργείται προανάκριση.
Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το ηλεκτρονικό ψάρεμα
Για να αποφύγετε το δόλωμα, πρέπει να γνωρίζετε τις παραπάνω ενδείξεις με τις οποίες τα μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” συχνά προδίδονται.
Κατανοήστε τις νέες τεχνικές ηλεκτρονικού “ψαρέματος”: Παρακολουθήστε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για αναφορές επίθεσης phishing, καθώς οι επιτιθέμενοι ενδέχεται να ανακαλύψουν νέες τεχνικές για να προσελκύσουν τους χρήστες σε παγίδες
Μην δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία: Να είστε πάντοτε σε επαγρύπνηση εάν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από μια φαινομενικά αξιόπιστη πηγή ζητά τα διαπιστευτήριά σας ή άλλες ευαίσθητες λεπτομέρειες. Εάν είναι απαραίτητο, επαληθεύστε τα περιεχόμενα του μηνύματος με τον αποστολέα ή τον οργανισμό που φαινομενικά αντιπροσωπεύει (χρησιμοποιώντας στοιχεία επικοινωνίας που είναι γνωστά ως αυθεντικά αντί για λεπτομέρειες που δίνονται στο μήνυμα)
Σκεφτείτε το ξανά προτού κάνετε κλικ: Εάν ένα ύποπτο μήνυμα περιέχει σύνδεσμο ή συνημμένο αρχείο, μην κάνετε κλικ ή πραγματοποιήσετε λήψη. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας οδηγήσει σε έναν κακόβουλο ιστότοπο ή να μολύνει τη συσκευή σας με κακόβουλο λογισμικό
Ελέγχετε τακτικά τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο: Για καλό και για κακό, ακόμη και αν δεν υποψιάζεστε ότι κάποιος προσπαθεί να κλέψει τα διαπιστευτήριά σας, ελέγξτε τους τραπεζικούς και άλλους online λογαριασμούς σας για ύποπτη δραστηριότητα
Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση κατά του phishing. Εφαρμόστε αυτές τις τεχνικές και “απολαύστε ασφαλέστερη τεχνολογία” Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το phishing εδώ και εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρόδος: Εξαπάτησε τον φίλο του και του απέσπασε 61.000 ευρώ – Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση Τρίκαλα: Συνελήφθη για απάτη 45χρονος δικηγόρος – Είχε καταδικαστεί ερήμην Ηράκλειο: Ομόφωνα αθώος 7 χρόνια μετά για υπόθεση βιασμού – “Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου” – ΒΙΝΤΕΟ Λάρισα: Της απέσπασαν περιουσία 120.000€ με επίκληση στον Άγιο Παΐσιο – Καταδικάστηκε συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ροδόπη: Aπατεώνες έπεισαν δύο γυναίκες ότι συγγενής τους χρειάζεται επέμβαση και τους “άρπαξαν” λίρες και χρήματαΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr