Σκιάθος: Χωρίς της αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θάλασσα 66χρονη
Ακολουθούνται όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με την Λιμενική Αρχή Σκιάθου για την μεταφορά της άτυχης 66χρονης για νεκροψία - νεκροτομή.
Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής. όταν μια 66χρονη γυναίκα πνίγηκε στη Σκιάθο, στη περιοχή Αχλαδιές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το skiathoslife.gr, την άτυχη γυναίκα εντόπισε περίπου στις 10:05 Ναυγοσώστης της ακτής, να έχει χάσει τις αισθήσεις μέσα στην θάλασσα και αστραπιαία κινήθηκε προς το μέρος της, μεταφέροντάς την στην ακτή.
66χρονη γυναίκα πνίγηκε: Της έκαναν ΚΑΡΠΑ
Ο Ναυαγοσώστης μαζί με ιδιώτη γιατρό έκαναν ΚΑΡΠΑ ενώ αμέσως μετά έφτασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Δυστυχώς στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου αν και συνεχίστηκε η προσπάθεια της Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης δυστυχώς η άτυχη γυναίκα είχε καταλήξει.
Ακολουθούνται όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με την Λιμενική Αρχή Σκιάθου για την μεταφορά της άτυχης 66χρονης για νεκροψία – νεκροτομή.
Τι πρέπει να προσέχουν οι ηλικιωμένοι στη θάλασσα
- Να γνωρίζουν απαραίτητα καλό κολύμπι.
- Να μπαίνουν και να βγαίνουν από το νερό σταδιακά και όχι απότομα καθώς ένας γηρασμένος οργανισμός αδυνατεί να επεξεργαστεί εύκολα αυτή την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. Ειδικά κατά την είσοδο στη θάλασσα, να βρέχουν λίγο πρώτα πόδια-χέρια-κεφάλι και έπειτα να βουτάνε ολόκληρο το σώμα.
- Να αποφεύγουν το μπάνιο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες που είναι πιο κρύο το νερό και το μεσημέρι που σημειώνονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αν, ωστόσο, τα νερά είναι πιο κρύα στην περιοχή, να μην μένουν ακίνητοι στο νερό, να κουνάνε διαρκώς χέρια και πόδια.
- Να κολυμπάνε φορώντας καλύτερα ένα καπελάκι και έχοντας βάλει προηγουμένως αντηλιακό το οποίο ανανεώνουν συχνά όσο παραμένουν στην παραλία, ακόμη και όταν βρίσκονται υπό σκιά.
- Είναι προτιμότερο να κολυμπάνε παρέα με κάποιον φίλο που επίσης κολυμπάει καλά.
- Η διαδρομή που ακολουθούν στη θάλασσα είναι παράλληλα με την ακτή και όχι κάθετα, δηλαδή να μην απομακρύνονται από την παραλία για να πάνε στα βαθιά. Παραμένουν στα ρηχά και είναι προτιμότερο να κάνουν μπάνιο εκεί που πατάνε.
- Είναι σημαντικό να μην κολυμπάνε για αρκετή ώρα.
- Να μην κολυμπάνε ποτέ με γεμάτο στομάχι γιατί αυτό επιβαρύνει την καρδιά η οποία κατά τη διάρκεια της κολύμβησης δουλεύει πιο εντατικά. Εκτός από την παλινδρόμηση και την εισρόφηση, ο κίνδυνος υπότασης, λιποθυμίας ή και ενός ισχαιμικού επεισοδίου-εμφράγματος είναι πολύ μεγάλος!
- Να μην κολυμπάνε ποτέ έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.
- Αν κατά τη διάρκεια της κολύμβησης αισθανθούν δυσφορία, πάθουν κράμπα ή ζαλιστούν, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να καλέσουν βοήθεια βγαίνοντας έξω χωρίς πανικό. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να κολυμπάνε κοντά στην ακτή, ώστε σε περίπτωση ανάγκης, κάθε βοήθεια να είναι εύκολα προσβάσιμη.
- Να μην κάθονται πολύ ώρα στον ήλιο, να πίνουν πολλά υγρά για να δροσιστούν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γαλάζιο” μπλόκο Φουντεδάκη για την Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής: “Πρόκειται για ρεβανσισμό προς τη διαφορετική άποψη” τονίζει η καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ – ΒΙΝΤΕΟ Φωτιά ΤΩΡΑ στα Βίλια: Εκκενώθηκε κατασκήνωση Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Μέχρι τη Δευτέρα παρατείνεται ο καύσωνας Κοζάνη: 17χρονος δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παλαιό Φάληρο: Φωτιά τώρα στις εγκαταστάσεις beach volleyΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr