Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Στην ανακρίτρια καταθέτει ο γιατρός της Τζωρτζίνας: “Πολεμήσαμε μαζί, δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη” – ΦΩΤΟ

Πρόκειται για τον επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη που πρώτος κατέφυγε στις αρχές μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην ανακρίτρια καταθέτει ο γιατρός της Τζωρτζίνας: “Πολεμήσαμε μαζί, δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη” – ΦΩΤΟ eurokinissi

Γιατρός Τζωρτζίνας: Καταθέτει στην 18η ανακρίτρια ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, που πρώτος κατέφυγε στις αρχές μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ανοίγοντας την υπόθεση που οδήγησε στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα, ενώ είπε και για τη μάχη που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου για να κρατήσουν στη ζωή την 9χρονη.

Γιατρός Τζωρτζίνας

eurokinissi

Γιατρός Τζωρτζίνας: “Πολεμήσαμε μαζί, δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη”

“Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη”, τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Ο μάρτυρας φέρεται να έχει παραδώσει και τα βίντεο από τη νοσηλεία της μικρής Τζωρτζίνας.

“Τα βίντεο είναι στα χέρια των Αρχών. Είχαμε ζητήσει από την μητέρα να καταγράφει την κλινική εικόνα της μικρής σε βίντεο. Δηλαδή τους σπασμούς της μικρής. Αυτή όμως επέλεξε να δείχνει το μόνιτορ. Εμείς μέσα από τα βίντεο πήραμε αυτό που θέλαμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει”, φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Ηλιάδης.

Γιατρός Τζωρτζίνας

EUROKINISSI

Στον ρόλο του κ. Ηλιάδη αναφέρθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της στην 18η τακτική ανακρίτρια επισημαίνοντας ότι “η Τζωρτζίνα διεκομίσθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο και την ανέλαβε ο διευθυντής ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος είναι εντατικολόγος και διευθυντής ΜΕΘ. Στη ΜΕΘ την κράτησαν 4 μήνες”.

Ο εντατικολόγος ήταν και εκείνος που πρότεινε την τοποθέτηση του απινιδωτή-βηματοδότη στην 9χρονη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε στις δικαστικές αρχές: “Μας είπε ο κ. Ηλιάδης ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας ο γιατρός κ. Παπαγιάννης του Ωνασείου. Ο κ. Ηλιάδης αρχικά επέμενε, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια”.

H ανάρτηση που έκανε λίγες ώρες πριν ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων της Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης

Ο σκοπός του ιατρού δεν είναι μόνο να δίνει τις ιατρικές του γνώσεις. Επίσης σημαντικό είναι να δίνει το χάδι και την φροντίδα στα παιδιά που πονάνε και η αγκαλιά του να είναι τόσο μεγάλη που ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΡΆΞΕΙ.

“Αποκλείεται να χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα από τους γιατρούς”

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο MEGA η Ελπίδα Σπανουδάκη, ιατροδικαστής, σημείωσε πως η κεταμίνη είναι μια ουσία η οποία δε χορηγείται σε περιπτώσεις ανακοπής.

«Το παιδί την ώρα που μπήκαν οι γιατροί στο δωμάτιο ήταν σε ανακοπή. Αποκλείεται να του χορήγησαν κεταμίνη, δεν ενδείκνυται». Όπως είπε, θα πρέπει να κοιτάξουμε και το αίτιο της ανακοπής που υπέστη η 9χρονη.

«Να δούμε λίγο και την αισία της ανακοπής αυτής. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Στην τοξικολογική είδαμε αυξημένη δόση κεταμίνης στα όρια της θανατηφόρας δοσολογίας αλλά και μεταβολισμό της κεταμίνης. Να δούμε σε συνάρτηση με τα ευρήματά μας τη δόση της κεταμίνης, την οδό που χορηγήθηκε και να φτάσουμε στον χρόνο που χορηγήθηκε».

Η κ. Σπανουδάκη τόνισε ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν κυκλοφορεί αφύλακτη στα νοσοκομεία. Βρίσκεται σε ειδικούς χώρους και κάθε χρήση της καταγράφεται.

Σχετικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, η ιατροδικαστής είπε ότι η επιτροπή που έχει συσταθεί θα ερμηνεύσει το σύνολο των ευρημάτων των εξετάσεων.

Όπως σημειώνει, τα ευρήματα οδηγούν στον ασφυκτικό θάνατο, ειδικά για το δεύτερο παιδί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ