Απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναστολή ποινής – Τι αποφάσισε το Πλημμελειοδικείο / BINTEO – ΦΩΤΟ

Η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση έκρινε το δικαστήριο, που απέρριψε το αίτημα αναστολή της ποινής του αρχιεκτελεστή της 17Ν. Του παρέχεται ιατρική βοήθεια ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας.

NEWSROOM
Απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναστολή ποινής – Τι αποφάσισε το Πλημμελειοδικείο / BINTEO – ΦΩΤΟ

Σε ομόφωνη απόφαση για την απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα για αναστολή της ποινής του κατέληξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας. «Η  αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτιών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Είχε προηγηθεί η απορριπτική εισήγηση της εισαγγελέα της έδρας, υποστηρίζοντας  μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του, συνίσταται σε δική του επιλογή.

«Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση. Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληρείται ούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλις σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εξετάστηκε ως μάρτυρας, γιατρός από την ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα είναι οριακή.

Ο διάλογος μεταξύ εισαγγελέα και μάρτυρα

Εισαγγελέας: Πάσχει από κάποια πάθηση;

Μάρτυρας: Δεν λέγεται ακριβώς πάθηση η απεργία πείνας αλλά οι ζωτικές του λειτουργίες είναι οριακά.

Εισαγγελέας: Έχει κάποια ασθένεια;

Μάρτυρας: Καμία επισήμως.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν συμπτώματα απειλητικά για τη ζωή του;

Μάρτυρας: Υπογλυκαιμία, αναιμία, αλλά δεν είναι διαβήτης ή στεφανιαία νόσος, αλλά επιπλοκές της άρνησης του να φάει.

Θ. Σοφός: Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί

Μετά την εισαγγελική πρόταση, ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Θεμης Σοφος σχολίασε: «Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική «ανακοπή καρδιάς» και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Προηγουμένως το dikastiko.gr έγραφε

Συνεδριάζει στη Λαμία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, προκειμένου να εξετάσει τα αιτήματα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς στα χέρια της Δικαιοσύνης πέρασε από χθες η υπόθεση του καταδικασμένου ως εκτελεστή της “17 Ν” που διανύει την 56η μέρα απεργίας πείνας και 10η δίψας.

Πρόταση της εισαγγελέως να απορριφθεί το αίτημα Κουφοντίνα. 

Η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του. Επίσης, όπως σημείωσε και να αναβληθεί η ποινή του θα μείνει στο νοσοκομείο γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας – δίψας καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή.  

Θέμης Σοφός: Στόχος δεν πρέπει να είναι η εκδίκηση και η ανταπόδοση

Ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Θέμης Σοφός απευθυνόμενος στο δικαστήριο τόνισε πως «η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα κινδυνεύει και για το λόγο αυτό ζητάμε την διακοπή της ποινής ώστε να αποκατασταθεί η υγεία του και να εκπληρώσει η ποινή τον σκοπό που επιβλήθηκε.

Στόχος δεν πρέπει να είναι η εκδίκηση και η ανταπόδοση» πρόσθεσε ο κύριος Σοφός.

Καταθέτοντας ο αναπληρωτής διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας Χρήστος Γεωργιάδης τόνισε πως οι ζωτικές λειτουργίες του Δημήτρη Κουφοντίνα οριακά δεν έχουν καταρρεύσει και πρόσθεσε πως οι γιατροί έχει χρειαστεί να παρέμβουν ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο κύριος Γεωργιάδης είπε στο δικαστήριο πως είναι δύσκολο για τον Κουφοντίνα να κάνει οποιαδήποτε κίνηση.

Επεσήμανε επίσης πως η κατάσταση του εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή του με επιπλοκές που μπορεί να συμβούν και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνος του.

Σε ερώτηση της προέδρου απάντησε πως το νοσοκομείο της Λαμίας μπορεί να νοσηλεύσει και βοηθήσει τον κρατούμενο και συνέχισε λέγοντας πως όλες οι παρενέργειες και οι επιπλοκές προκλήθηκαν από την απεργία πείνας και δίψας.

Ο κύριος Γεωργιάδης ρωτήθηκε αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραμείνει στο νοσοκομείο της Λαμίας φρουρούμενος θα αλλάξει η αντιμετώπιση των γιατρών και απάντησε πως το μόνο που θα αλλάξει την ιατρική αγωγή είναι η επιθυμία του κρατουμένου να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας.

Ξεκαθάρισε επίσης πως καθαρά ιατρικά η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα σε άλλο νοσοκομείο δεν θα βοηθούσε την κατάσταση του.

Στην αγόρευση της η κυρία εισαγγελέας είπε πως ο κρατούμενος αυτοβούλως υπέβαλλε τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία με αποτέλεσμα τις επιπλοκές στην υγεία του και πρότεινε να μην γίνει δεκτή η αίτηση ως μη βάσιμη.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την αγόρευση του Θέμη Σοφού.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι Ιώαννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός ζητούν εξέταση της νομιμότητα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φύλακές Δομοκού, παράλληλα με την αναβολής της ποινής για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του.

Αυτή την ώρα έξω από τα Δικαστήρια υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι που περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τι μετέδιδε το dikastiko.gr νωρίτερα 

Αναβολή της ποινής του έως ότου αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του , χωρίς ευθεία αναφορά για μεταφορά στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού , το οποίο προβάλλεται ως λύση για τον γόρδιο δεσμό της υπόθεσης, ζητεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια ως μέλος της 17Ν, Δημ. Κουφοντίνας.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι λοιπόν θα εξεταστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου το αίτημα αναβολής ή διακοπής της ποινής του “Λουκά” της “17 Ν”. Την εισάγει με τη μορφή του κατεπείγοντος η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας. 

Η αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης, και οι φωνές από όλες τις πλευρές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, οδήγησε την υπεράσπιση Κουφοντίνα να στραφεί στο Πρωτοδικείο Λαμίας, σε αναζήτηση μιας νομικής διεξόδου.

Οι συνήγοροί του Ιωάννα Κούρτοβικ  και Θέμης Σοφός υπέβαλλαν δυο αιτήσεις :

-Η πρώτη αίτηση (που θα συζητηθεί σήμερα) αφορά αναβολή έκτισης της ποινής του έχει επιβληθεί «προκειμένου να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του».

-Η δεύτερη αφορά την επαναμεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς θεωρεί πως δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις φυλακές Δομοκού.

Η πλευρά Κουφοντίνα προσέρχεται δια των δυο συνηγόρων που θα είναι παρόντες και σύμφωνα με πληροφορίες, μια απόφαση η οποία θα διέτασσε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού ώσπου να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του , πιθανόν θα αποκλιμάκωνε την κατάσταση.

Ο εκ των συνηγόρων του Θέμης Σοφός πάντως, με μια δήλωσή του, τονίζει πως “…..με τον εκπεφρασμένο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και τις  οικογένειές τους, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι είναι θλιβερό να διαπιστώνει κανείς την πολιτική ανωριμότητα της Κυβέρνησης, η οποία ενώ παραπέμπει μεν την κρίση επί των αιτημάτων ενός κρατουμένου στη Δικαιοσύνη, με σωρεία δηλώσεων και τοποθετήσεων Υπουργών και Γενικών Γραμματέων, κάνει ό,τι μπορεί για την αθέμιτη άσκηση επιρροής. Κρείττον του λαλείν το σιγάν”.

Το σκεπτικό και η “αποφυλάκιση”

Το  dikastiko.gr παρουσιάζει τα επιχειρήματα που θα προβάλλει η πλευρά Κουφοντίνα, στα οποία περιγράφεται και το δικαίωμα υποβολής αιτήματος αποφυλάκισης με όρους μετά από 19 χρόνια κράτησης :

“Σημειώνουμε ότι η μεταγωγή του κρατούμενου από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ΙΙ στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας υπήρξε εύλογη και σύννομη εν όψει του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο πέρας της ποινής του, καθώς θεμελιώνει δικαίωμα υποβολής αιτήματος για υφ’ όρον απόλυση, στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή μετά την συμπλήρωση 19 ετών πραγματικής έκτισης ποινής, σύμφωνα με το άρθρο 105 ΠΚ, όπως ίσχυε πριν από την εισαγωγή του νέου Ποινικού Κώδικα, ενώ είχε λάβει ήδη και έλαβε συνολικά 6 τακτικές άδειες εξόδου, τους όρους των οποίων τήρησε ευλαβικά,

Εξάλλου, η απομάκρυνσή του από το τελευταίο αυτό κατάστημα κράτησης, με ειδική τροποποίηση του νόμου, εκλήφθηκε από τον κρατούμενο, ο οποίος έχει επιδείξει άμεμπτη διαγωγή καθ’ όλη την διάρκεια της κράτησής του, ως διακριτική προσωποποιημένη τροποποιητική διάταξη, κατά παράβαση της διάταξης του άρθρου 4 του Συντάγματος.

Η περαιτέρω μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού αντί της μεταγωγής του στο ΚΚΚ ΙΙ, από όπου είχε αρχικά μεταχθεί προς στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, όπως ρητά όριζε ο νόμος, εκλαμβάνεται από τον κρατούμενο ως άδικη και διακριτική μεταχείριση .

Ως εκ τούτου ο κρατούμενος έχει οδηγηθεί σε απεργία πείνας, συνεπεία της οποίας, βρίσκεται σήμερα σε δραματικά κρίσιμη κατάσταση υγείας, στην Μονάδα Εντατικής του Νοσοκομείου Λαμίας στην 54η ημέρα (σ.σ 56η πλεον) απεργίας πείνας και ήδη από ημερών δεν λαμβάνει κανένα υγρό.

Σήμερα ως εκ τούτου η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση, καθώς χιλιάδες πολίτες άλλα και οργανώσεις έχουν ταχθεί υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος.

Σημειώνουμε ότι εκατοντάδες μηνύματα έχουν δοθεί από διακριτά και διακεκριμένα πρόσωπα στην Ελλάδα και στον κόσμο, άλλα και από θεσμικά όργανα, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη, η Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δεκάδες ευρωβουλευτές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και όλες οι εκτός κοινοβουλίου συλλογικότητες, άλλα και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, όπως η ΕλΕΔΑ, η Διεθνής Αμνηστία κ.α., ενώ το θέμα αποτελεί είδηση σε δεκάδες εφημερίδες και δικτυακά ενημερωτικά μέσα, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εκτίθεται ως εκ τούτου η χώρα μας ως η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου μπορεί να καταλήξει απεργός πείνας διεκδικώντας ένα ελάχιστο δικαίωμα που όμως αφορά το Κράτος Δικαίου.

-Για την αναβολή της ποινής

Το νομικό σκεπτικό πάνω στο οποίο εδράζεται το αίτημα αναβολής ποινής εχει ως εξής:

“Σύμφωνα με το άρ. 556 παρ. 1 Κ.Π.Δ. η εκτέλεση της στερητικής της ελευθερίας ποινής μπορεί να αναβληθεί: …….

δ) αν εκείνος που καταδικάστηκε πάσχει από σοβαρή ασθένεια και η άμεση εκτέλεση της ποινής εμφανίζεται ως υπέρμετρα σκληρή μεταχείριση. Η αναβολή για το αναγκαίο προς καταβολή του ποσού της χρηματικής ποινής χρονικό διάστημα διατάσσεται, έστω και προφορικά, από τον εισαγγελέα πρωτοδικών του τόπου σύλληψης. Την αναβολή διατάσσει με αιτιολογημένη διάταξή του ο εισαγγελέας που έχει την επιμέλεια εκτέλεσης της ποινής, είτε αυτεπαγγέλτως είτε με αίτηση του καταδίκου.

Επίσης σύμφωνα με το άρ. 557 Κ.Π.Δ. Η εκτέλεση της περιοριστικής της ελευθερίας ποινής που έχει αρχίσει μπορεί να διακοπεί στις περιπτώσεις της παρ. 1 στοιχ. α΄ και δ΄ του προηγουμένου άρθρου και των παρ. 2 και 7 του άρθρου αυτού.

2. Αν εκείνος που εκτίει την ποινή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σύμφωνα με τις διατάξεις για τη νοσηλεία των κρατουμένων και αν εξαιτίας βαριάς νόσου βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, ώστε η συνέχιση της νοσηλείας του σε οποιοδήποτε τέτοιο νοσοκομείο να μην μπορεί να αποτρέψει ανήκεστη βλάβη της υγείας του ή κίνδυνο της ζωής του, μπορεί, αν η αποτροπή είναι δυνατή με νοσηλεία του σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα που κατονομάζεται ειδικά, να ζητήσει να εισαχθεί σε αυτό για να συνεχίσει με δικές του δαπάνες τη νοσηλεία του. Η κατ’ οίκον νοσηλεία αποκλείεται.

3. Το αρμόδιο δικαστήριο αποφαίνεται ύστερα από αίτηση του καταδίκου ή του εισαγγελέα. Ο κατάδικος κλητεύεται ή αντιπροσωπεύεται σύμφωνα με το άρθρο 551 παρ. 4. Η απόφαση πρέπει να έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και εκδίδεται ύστερα από: α) γνώμη δύο ιατροδικαστών, ή, αν δεν υπάρχουν, δύο γιατρών υπαλλήλων του Δημοσίου ή νομικού προσώπου δημόσιου δικαίου σχετικά με την ανάγκη να εισαχθεί ο κρατούμενος στο νοσηλευτικό ίδρυμα που προτείνεται από αυτόν, β) γνώμη του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο αιτών και γ) δήλωση του νοσηλευτικού ιδρύματος που υποδεικνύεται από τον αιτούντα ότι μπορεί αυτό να αναλάβει τη νοσηλεία του.

4. Αν το δικαστήριο δεχτεί την αίτηση, διατάσσει να διακοπεί έως πέντε μήνες η εκτέλεση της ποινής. Ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου ή του εισαγγελέα, που υποβάλλεται πριν από τη λήξη του πενταμήνου, το ίδιο δικαστήριο μπορεί κάθε φορά να παρατείνει τον παραπάνω χρόνο ως πέντε μήνες, αν η ανάγκη διακοπής εξακολουθεί να υπάρχει. Η διακοπή διατάσσεται με τον όρο της συνεχούς παραμονής και νοσηλείας του καταδίκου στο νοσηλευτικό ίδρυμα που έχει οριστεί. Για την εξασφάλισή της μπορεί το δικαστήριο να επιβάλλει και οποιονδήποτε άλλον όρο.

5. Αντίγραφο της απόφασης επιδίδεται στον κατάδικο και στον διοικητικό διευθυντή του νοσηλευτικού ιδρύματος που έχει οριστεί. Η διακοπή της εκτέλεσης της ποινής αρχίζει από την ημέρα που ο κατάδικος εισάγεται στο ίδρυμα. Για την εισαγωγή ή μεταφορά συντάσσεται έκθεση, που την υπογράφουν ο παραπάνω διευθυντής (ή ο αναπληρωτής του), ο κατάδικος και το όργανο που μετέφερε τον κρατούμενο.

6. Ο κρατούμενος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρις ενός έτους αν παραβεί με πρόθεση οποιονδήποτε όρο που του είχε τεθεί, οπότε και παύει αυτοδικαίως η ισχύς της απόφασης που διέταξε τη διακοπή της ποινής. Με την ίδια ποινή τιμωρείται επίσης ο διοικητικός διευθυντής του νοσηλευτικού ιδρύματος, αν με πρόθεση παρέλειψε να ειδοποιήσει χωρίς χρονοτριβή τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών για κάθε διακοπή της νοσηλείας του καταδίκου και για κάθε έξοδό του από αυτό ή αν σε οποιαδήποτε στιγμή εναντιώθηκε στη διενέργεια ελέγχου για τα παραπάνω στο ίδρυμα. Αν οι πράξεις αυτές τελέστηκαν από αμέλεια, ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση έως έξι μηνών.

7. Σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, αν η διακοπή που έχει διαταχθεί κατά τις παρ. 2-4 δεν μπορεί να αποτρέψει ανήκεστη βλάβη της υγείας ή κίνδυνο της ζωής και αν η αποτροπή αυτή μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί με την κατ’ οίκον νοσηλεία, το δικαστήριο έπειτα από αίτηση του καταδίκου μπορεί για τον σκοπό αυτό να διατάξει να διακοπεί η εκτέλεση της ποινής. Κατά τα άλλα εφαρμόζονται οι διατάξεις των παρ. 3 και 4 αυτού του άρθρου.

8. Ο εισαγγελέας διατάσσει την εκτέλεση της ποινής που διακόπηκε, μόλις λήξει ο χρόνος της διακοπής ή της παράτασης.

9. Την κατά το άρθρο αυτό διακοπή της ποινής διατάσσει: α) στην περίπτωση της παρ. 1 στοιχ. α΄ και δ΄ του προηγούμενου άρθρου ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, και β) στην περίπτωση της παρ. 2 του παρόντος άρθρου το τριμελές πλημμελειοδικείο του τόπου έκτισης της ποινής, γ) στην περίπτωση της παρ. 7 το τριμελές εφετείο, στην περιφέρεια του οποίου εκτίεται η ποινή.

10. Αν μετά τη διακοπή της ποινής πρόκειται να εκτελεστεί κατά του καταδικασθέντος στερητική της ελευθερίας ποινή, για πράξεις που τελέστηκαν πριν την διακοπή, τότε δεν χωρεί εκτέλεση αυτών, μέχρι να εκλείψει ο λόγος της διακοπής.

Είναι ήδη εκ των εκδοθεισών διατάξεών σας ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΣΑΣ, ότι η υγεία του υφ’ ημών εκπροσωπούμενου βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, μετά από 54 μέρες απεργίας πείνας (σ.σ. 56 πλέον) και εσχάτως και αποχής από υγρών, πάσχει από σοβαρή οργανική ανεπάρκεια, με άμεση και αναπόδραστη συνέπεια την διακινδύνευση της ζωής του. Έχει ήδη εκφράσει την άρνησή του να του χορηγηθεί οποιαδήποτε ενίσχυση.

Κατόπιν των άνω

Εν όψει του ότι Υπάρχει κατεπείγουσα περίσταση, αφού ο απεργός βρίσκεται στην 54η (σ.σ ήδη 56η) ημέρα απεργίας πείνας και ήδη και δίψας και η καταστροφή ζωτικών λειτουργιών του είναι επικείμενη εντός ωρών, ο δε θάνατός του θέμα ελάχιστων ημερών.

Το αίτημα

Έτσι ζητούν να διαταχθεί η αναβολή της έκτισης της ποινής του, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί η νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, “έως ότου ικανοποιηθούν τα νόμιμα αιτήματά του, όπως αυτά παρατίθενται στην προσφυγή του λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του που συνιστά λόγο «σοβαρής ασθένειας» ως εκ της οποίας «η άμεση εκτέλεση της ποινής εμφανίζεται ως υπέρμετρα σκληρή μεταχείριση» προκειμένου να σωθεί η ζωή του απεργού , και να αρθεί το αδιέξοδο που έχει αυτήν την στιγμή δημιουργηθεί μη επιτρέποντας την νηφάλια κρίση και απόφαση για τα ζήτημα που αφορούν την μεταγωγή του και να δοθεί η δυνατότητα μιας απόφασης που θα ληφθέν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα”.

Προς επίρρωσιν μάλιστα σταχυολογούν:

α) ο Δημ. Κουφοντίνας κρατείται από τις 5/9/2002, οπότε εμφανίστηκε αυτοβούλως στην ΓΑΔΑ, δηλώνοντας την ταυτότητά του και υποβάλλοντας τον εαυτό του στις διαδικασίες της Δικαιοσύνης, επόμενο στις 5/9/2021,

β) θεμελιώνει δικαίωμα υποβολής αιτήματος για υφ’ όρον απόλυση, επομένως το υπόλοιπο έκτισης ποινής είναι εξαιρετικά μικρό, ήδη 7 μηνών,

γ) έχει ήδη λάβει 6 άδειες των οποίων τους όρους τήρησε απολυτά

δ) και σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνουν οι γιατροί του, λόγω της μακρόχρονης ασιτίας και της αδράνειας των οργάνων μια διαδικασία ανάταξης σε περίπτωση δίκοπης της απεργίας θα κρατήσει 1-2 μήνες, άρα για ένα τέτοιο διάστημα θα βρίσκεται στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr/tvstar.gr/dikastiko.gr

BINTEO: MEGATV/OPENTV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ