Δευτέρα 28 Απριλίου 2025

Σύνταγμα: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τα Τέμπη – Συγκλόνισαν μητέρες θυμάτων

Η μητέρα του 22χρονου Γιώργου Παπάζογλου ανέφερε ότι ο γιος της ποτέ δεν έμαθε «για το 10 που πήρε με το σπαθί του γιατί κάτι τον σταμάτησε στα Τέμπη».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύνταγμα: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για τα Τέμπη – Συγκλόνισαν μητέρες θυμάτων EUROKINISSI

Με τις ομιλίες των εκπροσώπων των εργατικών συνδικάτων και του ψηφίσματος για τη συνέχιση του αγώνα συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο αλληλεγγύης που διοργάνωσαν απόψε εργατικά συνδικάτα, κέντρα και ομοσπονδίες στο Σύνταγμα.

EUROKINISSI

Από την εξέδρα ο Βασίλης Ζαβογιάννης, πρόεδρος του συνδικάτου μηχανοδηγών, αναφέρθηκε με αφορμή τα Τέμπη στις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει ο κλάδος πριν το δυστύχημα για τις χρόνιες δυσλειτουργίες και ανέπτυξε τα προβλήματα που ακόμη ταλανίζουν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, κι ακολούθησε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που εξέφρασαν με τη σειρά τους τη συμπαράσταση των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα των συγγενών των νεκρών.

Το ”παρών” στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από την εξέδρα έδωσε κι η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε μακρά συνομιλία και με συγγενείς των θυμάτων.

EUROKINISSI

Με συντεταγμένο τρόπο ο κόσμος άρχισε να απομακρύνεται από την πλατεία ενώ ομάδες φοιτητών και νεολαίας παρέμειναν μπροστά από το κτίριο της Βουλής στην πάνω πλευρά της πλατείας, φωνάζοντας συνθήματα, την ώρα που μέσα στο Κοινοβούλιο συνεχίζεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

EUROKINISSI

Συνταρακτική στιγμή ήταν το μήνυμα που απηύθυναν από την κεντρική εξέδρα της εκδήλωσης οι μητέρες δύο νεαρών θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα.

Οι μητέρες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη συμπαράσταση που τα εργατικά συνδικάτα παρείχαν στον διετή αγώνα τους για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δυστύχημα.

Η μητέρα του 22χρονου Γιώργου Παπάζογλου συγκίνησε το πλήθος όταν ανέφερε την ανάρτηση του καθηγητή του στο Πανεπιστήμιο, πως «ο αδικοχαμένος νεαρός ποτέ δεν έμαθε για το 10 που πήρε με το σπαθί του γιατί κάτι τον σταμάτησε στα Τέμπη».

Η μητέρα της 18χρονης Αναστασίας Γκάνα τόνισε πως ο αγώνας των συγγενών θα φθάσει μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη και κάλεσε το πλήθος να μη λησμονήσει τα τόσα θυμάται.

Στο μήνυμα τους οι μητέρες αναφέρθηκαν ιδιαίτερα και στον Γεράσιμο, το άλλο νεαρό θύμα που ακόμη παλεύει για τη ζωή του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ