Πρόσθεσε ακολούθως ότι «τώρα πάλι δεν είμαστε μόνο εμείς που υποθέτουμε ότι το υλικό αυτό πλησιάζει κοντά στον χώρο των πρώτων βαγονιών, εννοούμε τα βαγόνια με τις πλατφόρμες, είναι και το πανεπιστήμιο της Γάνδης, είμαστε εμείς, είναι άλλοι τεχνικοί σύμβουλοι και όλος ο κόσμος πλέον προσομοιάζει με αυτό το σημείο σε συνδυασμό με τη δουλειά που κάναμε, με την προσομοίωση δηλαδή, με το βίντεο σύνθεσης των δεδομένων που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με το ηχητικό».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρξε και ένα βίντεο για το οποίο νομίζω ότι δώσαμε στη δημοσιότητα τις πρώτες παρατηρήσεις. Ήθελα να πω ότι η ίδια εταιρεία, τον Αύγουστο του ’23 παρέδωσε τους σκληρούς δίσκους μαζί με την απάντησή της στο αίτημα του κ. ανακριτή, ότι δεν έχω κανένα βιντεοληπτικό υλικό καθότι δεν μου το ζητήσατε κ. ανακριτή έγκαιρα με αποτέλεσμα αυτό να επανεγγραφεί και να μην υπάρχει. Ο ανακριτής το έστειλε στην Αγγλία αφού κατέσχεσε τους σκληρούς δίσκους».
Παράλληλα, ο κ. Κοκοτσάκης πραγματοποίησε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας πως η εταιρεία με έγγραφό της είχε κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχουν βίντεο από την άφιξη αναχώρηση και κίνηση της εμπορικής αμαξοστοιχίας στους Σταθμούς από Θεσσαλονίκη μέχρι τον τόπο δυστυχήματος.
Και ακόμη όταν έγινε προσπάθεια ανάκτησής τους από τους σκληρούς δίσκους από εργαστήριο του εξωτερικού, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Επίσης παρέθεσε τα πρώτα συμπεράσματα από το εργαστήριο στις ΗΠΑ.
Β. Καπερνάρος: Όποιος θέλει να δει τα νέα βίντεο, μπορεί από τη Δευτέρα να τα ζητήσει
«Όποιος θέλει να δει τα νέα βίντεο, μπορεί από τη Δευτέρα να τα ζητήσει» δήλωσε (Status fm 107.7 Θεσσαλονίκης) ο Βασίλης Καπερνάρος, νομικός σύμβουλος της εταιρείας Interstar Security, η οποία παρακολουθεί και καταγράφει τις κινήσεις κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης,.
Και συνέχισε: «Τα προσκόμισα ο ίδιος, αφού ως δικηγόρος της εταιρείας που ανέλαβε το έργο, ήρθαν στη κατοχή μου. Έγινε ανάκτηση αυτών με άρτιο τρόπο και η εικόνα είναι σαφής. Υπάρχουν 800 κάμερες, οι οποίες καταγράφουν τα πάντα στη διαδρομή Θεσσαλονίκης-Αθήνας. Το έργο ανέλαβε μια καταξιωμένη εταιρεία φύλαξης, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να προσκομίσει υλικό αμφιβόλου αξίας. Μπορεί όποιος θέλει να ζητήσει γνωμοδότηση για την αξιοπιστία του υλικού».
Στο ερώτημα «γιατί τώρα», ο κ. Καπερνάρος απάντησε ότι «όποιο υλικό ζητήθηκε και όταν ζητήθηκε, δόθηκε στις αρμόδιες αρχές. Η εταιρεία αποφάσισε να δώσει απαντήσεις σε όσα υποστήριζαν πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ.ά.».
Στην ερώτηση αν υπάρχει βίντεο και από τη στιγμή της φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ο κ. Καπερνάρος απάντησε: «Όλα όσα ζήτησε, είναι στα χέρια του εφέτη ανακριτή».
Αναφορικά, δε, με την Hellenic Train, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν η εταιρεία ζήτησε αποδεικτικό υλικό.