Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 23χρονος τουρίστας – Τον χτύπησε κεραυνός την ώρα που έκανε sup
Το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει σύμφωνα με καταγγελίες και αφού παρέλαβε τον 23χρονο Βρετανό τουρίστα τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Τραγωδία σημειώθηκε στη Ρόδο το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς έπεσε νεκρός ένας 23χρονος από κεραυνό.
Συγκεκριμένα ο νεαρός τουρίστας βρήκε τραγικό στη 1.30 μετά το μεσημέρι, στην παραλία της Αγάθης, όταν τον χτύπησε κεραυνός την ώρα που έκανε sup (φουσκωτή σανίδα με κουπί).
Παρότι η σύντροφός του με την οποία είχαν μεταβεί για μπάνιο στην παραλία τον κάλεσε να βγει έξω μόλις άρχισε να χαλάει ο καιρός, εντούτοις εκείνος συνέχισε να είναι μέσα στη θάλασσα κοντά στην ακτή με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει κεραυνός.
Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία τον έβγαλαν αμέσως έξω και κάλεσαν ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.
Νεκρός 23χρονος από κεραυνό: Καταγγελίες ότι άργησε να φτάσει το ασθενοφόρο
Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην εφημερίδα “Δημοκρατική” το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει και αφού παρέλαβε τον 23χρονο Βρετανό τουρίστα τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Λίνδου.
Λουόμενοι και κεραυνοί
Όταν ο κεραυνός πέσει στην επιφάνεια της θάλασσας λόγω του ότι το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού η τάση διαχέεται επίπεδα δημιουργώντας διαφορά τάσης και το ρεύμα περνάει από το σώμα του λουόμενου. Αυτό έχει σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα όπως στην ξηρά και σε ακτίνα από 50 μέχρι και 100m από το σημείο που έπεσε ο κεραυνός. Η ηλεκτρική τάση ενός κεραυνού είναι 300 εκατομμύρια βολτ Αυτά είναι άσχημα νέα για όσους επιπλέουν στο νερό ή κολυμπούν στην επιφάνειά του, καθώς το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού. Τα ψάρια, τα οποία κολυμπούν βαθύτερα, είναι περισσότερο προστατευμένα από τους ανθρώπους.
Με επαφή του κεραυνού στην επιφάνεια της θάλασσας συμβαίνει επίσης και το εξής. Λόγω της πολύ μεγάλης θερμοκρασίας (30.000 ºC) εξατμίζεται μεγάλη ποσότητα νερού δημιουργώντας έκρηξη και το πιεστικό κύμα μεταφέρεται πολλά μέτρα μακριά και τα επακόλουθα είναι στην καλύτερη περίπτωση σπάσιμο τύμπανων και στην χειρότερη και αν βρεθούμε πολύ κοντά ρήξη πνευμόνων, εμβολή αέρος, απώλεια αισθήσεων.
Σε περίπτωση λοιπόν που κάνετε αμέριμνοι το μπάνιο σας και ξαφνικά διαπιστώσετε ότι μία σφοδρή καταιγίδα έρχεται προς το μέρος σας, τότε υπάρχουν δύο τρόποι να προστατευτείτε. Ο ένας είναι να βγείτε γρήγορα στη στεριά και να βρείτε ένα ασφαλές καταφύγιο μέχρι να περάσει και ο δεύτερος είναι να κολυμπήσετε πιο βαθιά.
Σημειώνεται ότι οι κίνδυνοι ποικίλλουν ανάλογα και με τις εποχές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τραγωδία στο Καρπενήσι: Νεκρός 33χρονος που “κεραυνοβολήθηκε” από ρεύμα Τραγωδία στα Σφακιά: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 25χρονου – Βρέθηκαν κάλυκες στο σημείο που κεραυνοβολήθηκε – ΒΙΝΤΕΟ Λάρισα: Ένοχος προπονητής για σοβαρό τραυματισμό 15χρονου τερματοφύλακα – Έπεσε κεραυνός στο γήπεδο Αδιανόητη τραγωδία στα Σφακιά: Πώς ένας 25χρονος που έριχνε μπαλωθιές πέθανε από ηλεκτροπληξία – ΦΩΤΟΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr