Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Τραγωδία στο Μάτι- Η πρώτη απάντηση Δούρου μετά την εισαγγελική πρόταση ενοχής της

«Επτά χρόνια προσπαθεί να μη γίνει συγκάλυψη στην υπόθεση», λέει ο συνήγορός της, Β. Σωτηρόπουλος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραγωδία στο Μάτι- Η πρώτη απάντηση Δούρου μετά την εισαγγελική πρόταση ενοχής της EUROKINISSI

Με την εισαγγελική πρόταση για την τραγωδία στο Μάτι να οδηγεί 12 από τους 21 κατηγορούμενους στις καταγγελίες περί ενοχής, μεταξύ αυτών και την πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η ίδια έδωσε την πρώτη απάντησή της δια μέσω του συνηγόρου της Βασίλη Σωτηρόπουλου.

«Η κ. Δούρου κατέστη κατηγορούμενη από το ψέμα της ηγεσίας της πυροσβεστικής, σε συνέντευξη τύπου, λίγες μέρες μετά την τραγωδία ότι τάχα δόθηκε εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση. Στη συνέχεια βέβαια το πήραν πίσω, ισχυριζόμενοι ότι δεν εισηγήθηκαν κάτι τέτοιο τελικά, γιατί δεν υπήρχε χρόνος να υλοποιηθεί η δράση αυτή. Είναι τουλάχιστον παραλογισμός να θεωρεί κανείς ότι η κ. Δούρου, που εξ αιτίας αυτής της σκόπιμης παραπλάνησης διώχθηκε ποινικά, δεν είναι εκείνη που προσπαθεί 7 χρόνια τώρα να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη, αλλά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση», ανέφερε ο κ. Σωτηρόπουλος.

«Το πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, αποτελούμενο από έναν ανώτατο και δύο ανώτερους δικαστές, έκρινε ομόφωνα ότι καμία από τις αποδιδόμενες με το κατηγορητήριο παραλείψεις της Ρένας Δούρου δεν υφίστανται.

Το πρωτόδικο δικαστήριο ομόφωνα και με την σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε καμία εκ των αποδιδόμενων με το κατηγορητήριο παραλείψεων και για τον λόγο αυτό απάλλαξε πλήρως την Ρένα Δούρου. Σχεδόν πριν εκδοθεί η απόφαση αυτή, δύο υπουργοί εξήγγειλαν ότι θα ασκηθεί έφεση. Η εισαγγελέας του ΑΠ πράγματι το ζήτησε αυτό και τελικά ασκήθηκε έφεση για τρεις από τις εννέα παραλείψεις που αρχικά αποδίδονταν στην κ. Δούρου» λέει ο κ. Σωτηρόπουλος.

Τραγωδία στο Μάτι- Η πρώτη απάντηση Δούρου: «Προτείνεται η ενοχή αορίστως για παραλείψεις»

«Η εισαγγελέας του εφετείου προτείνει την ενοχή της αορίστως για παραλείψεις χωρίς να συγκεκριμενοποιεί ποιες και γιατί.», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

«Υπάρχουν ακράδαντα επιχειρήματα που εδράζονται στο θεσμικό πλαίσιο και στα γεγονότα, ώστε να αντικρούσουμε πλήρως την αόριστη εισαγγελική πρόταση. Πρέπει να επισημανθεί, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι κατά δήλωση του πραγματογνώμονα, η Περιφέρεια Αττικής, με εντολή της τότε Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, τον διευκόλυνε πλήρως και του παρείχε άμεσα όλα τα στοιχεία που ζήτησε» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ