Τροχαίο με θύμα μητέρα και κόρη στην Κρήτη: Ποινή φυλάκισης 6 ετών στον 29χρονο
Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης εκδικάστηκε την Πέμπτη, μετά από αρκετές αναβολές, ενώπιον του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου η υπόθεση του τροχαίου με θύμα μια 37χρονη μητέρα και την 3χρονη κόρη της το οποίο σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2021.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr, μητέρα και κόρη βρήκαν ακαριαίο θάνατο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους όταν το επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από διερχόμενο αγροτικό.
Για το διπλό θανατηφόρο τροχαίο παραπέμφθηκε σε δίκη ένας 29χρονος, σήμερα, ο οποίος την περίοδο εκείνη δούλευε σε ελαιουργείο της περιοχής και ήταν οδηγός του μοιραίου αγροτικού, με συνεπιβάτη έναν Πακιστανό εργάτη.
Ο 29χρονος, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Γιώργο Κοκοσάλη, αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή (για την Όλγα και το κοριτσάκι της) και της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό του συνοδηγού. Στο δικαστήριο μεταφέρθηκε «η συγνώμη και η συντριβή του» για τη διπλή τραγωδία.
Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 29χρονο, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και 4 μηνών (εκτιτέα τα 5 έτη) και η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Τροχαίο με θύμα μητέρα και κόρη στην Κρήτη: Πως συνέβη
Το σοκαριστικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 2021, έξι λεπτά πριν από τις 5.30 το απόγευμα, επί της επαρχιακής οδού Γαλιάς-Μοιρών, στο ύψος της διασταύρωσης Γαλιάς προς Φανερωμένη. Ήταν μία διαδρομή ρουτίνας για την Όλγα που εκείνη την ημέρα έμελλε να είναι η τελευταία της ζωής της.
Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πατέρας και παππούς των δύο θυμάτων, ο οποίος είχε σπεύσει στον τόπο της τραγωδίας, μόλις 150 μέτρα από το σπίτι της οικογένειας, και παρά το ισχυρό σοκ προσπάθησε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των αγαπημένων του προσώπων. Κατέθεσε και ο σύζυγος της Όλγας και πατέρας της μικρής Στέλλας, ο οποίος ήταν στην υπηρεσία του όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα με τα τραγικά μαντάτα.
Αυτόπτης μάρτυρας στην κατάθεση της περιέγραψε ότι το αγροτικό που οδηγούσε ο κατηγορούμενος «πετούσε».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοικτές οι πλατφόρμες για εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά Βόλος: Εντολή εκκένωσης του ΟΣΕ – Σε εξέλιξη μεγάλη πορεία για τα Τέμπη Αποχή δικηγόρων της Αθήνας στις 14 Μαρτίου για το φορολογικό Επεισόδια στο Σύνταγμα: Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε 11 από τους 14 συλληφθέντες Ελ. Βενιζέλος: Συνελήφθησαν δύο μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με πάνω από 17 κιλά κοκαΐνηςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr