Βόλος: Τον εφιάλτη ζουν δύο γονείς στα χέρια του γιού τους – “Τους δέρνω γιατί έχω νεύρα” λέει ο 27χρονος

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 27χρονος ισχυρίστηκε πως το περιστατικό συνέβη επειδή ήταν νευριασμένος και πως ήδη είχε μετανιώσει για όσα έκανε.

NEWSROOM
Βόλος: Τον εφιάλτη ζουν δύο γονείς στα χέρια του γιού τους – “Τους δέρνω γιατί έχω νεύρα” λέει ο 27χρονος

Νέο περιστατικό με ενδοοικογενειακή βία σε βάρος γονιών, έρχεται στο φως της δημοσιότητας στο Βόλο. Ένας 27χρονος ξυλοκοπά τους γονείς του και αποδίδει την άγρια πράξη του στα νέυρα του, τα οποία όπως ισχυρίζεται, δεν ελέγχει.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, αναβολή για ποινική διαμεσολάβηση ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 27χρονος ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του έβρισε, απείλησε και χτύπησε τη μητέρα του επειδή ήταν νευριασμένος.

Ενδοοικογενειακή βία στο Βόλο: Το χρονικό

Το περασμένο Σάββατο 3 Αυγούστου, ο 27χρονος, βρισκόταν στο σπίτι όπου διαμένει μαζί με την μητέρα και τον πατέρα του, όταν για άγνωστη αιτία άρχισε να ξεσπά τα νεύρα του πάνω τους. Ο νεαρός ξαφνικά άρχισε να βρίζει και να απειλεί τους γονείς του, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έσπρωξε τον 77χρονο πατέρα του και χτύπησε την 70χρονη μητέρα του.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 27χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή παράνομη βία, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ισχυρίστηκε πως το περιστατικό συνέβη επειδή ήταν νευριασμένος και πως ήδη είχε μετανιώσει για όσα έκανε. Τελικώς, ο κατηγορούμενος ζήτησε να αναβληθεί το δικαστήριο προκειμένου «να τα βρουν» αυτός και οι γονείς του χωρίς να τιμωρηθεί από το νόμο, αίτημα στο οποίο συμφώνησε και η οικογένειά του.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του 27χρονου αναβάλλοντας για 18 Αυγούστου, με όρο να σταματήσει να μένει με τους γονείς του μέχρι την ημέρα της δίκης.

Συμβουλές της ΕΛΑΣ

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 73 επιτελικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, καθώς και 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά-προανακριτικά καθήκοντα. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα:

  • Καλέστε το 100.
  • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονοματεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
  • Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
  • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
  • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
  • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
  • Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικήσυμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο sos15900@isotita.gr.

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

  • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
  • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
  • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
  • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
  • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr