Σάββατο 26 Απριλίου 2025

«Ύστατο χαίρε» στον Πάπα Φραγκίσκο: Το αυστηρό dress code, οι ηγέτες των κρατών και τα μέτρα ασφαλείας

Περισσότεροι από διακόσιες χιλιάδες αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα Ποντίφικα - «Παρών» ο Έλληνας πρωθυπουργός - Ο κώδικας ενδυματολογίας και τα καθίσματα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Ύστατο χαίρε» στον Πάπα Φραγκίσκο: Το αυστηρό dress code, οι ηγέτες των κρατών και τα μέτρα ασφαλείας EUROKINISSI

Στο Βατικανό είναι στραμμένα σήμερα (26/4) τα βλέμματα του πλανήτη για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας, 10 ώρα Ρώμης).

Ο «Πάπας των φτωχών» άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών από εγκεφαλικό και καρδιακή ανεπάρκεια.

Το φέρετρο με τη σορό του Πάπα θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πλατείας του Αγίου Πέτρου και γύρω του θα καθίσουν οι καρδινάλιοι, ηγέτες και εκπρόσωποι ξένων χωρών.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία η σορός του Πάπα θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή μέχρι την τελευταία του κατοικία.

Η αυτοκινητοπομπή, που θα μεταφέρει τη σορό του Πάπα Φραγκίσκου στη Σάντα Μαρία Ματζιόρε, θα περάσει από αρκετά εμβληματικά σημεία της Ρώμης.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι θα δρακόντεια, με ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες και εναέριο αποκλεισμό της περιοχής γύρω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Στην κηδεία, οι ηγέτες των κρατών θα καθίσουν με αλφαβητική σειρά, βάσει της ονομασίας των χωρών τους στα γαλλικά – καθώς πρόκειται για τη γλώσσα που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στη διπλωματία όταν θεσπίστηκαν αυτά τα πρωτόκολλα.

Ο κώδικας ενδυματολογίας, το λεγόμενο dress code, είναι ο εξής: οι άνδρες καλούνται να φορούν σκούρο κοστούμι με μαύρη γραβάτα και κουμπί του ίδιου χρώματος στο αριστερό πέτο και οι γυναίκες μαύρο φόρεμα, μαύρα γάντια και μαύρο πέπλο. Από κοσμήματα επιτρέπεται μόνο μια σειρά μαργαριταριών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ