Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για εικονικές αναγνωρίσεις τέκνων
Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Βόλου βρίσκεται σωρεία αναγνωρίσεων τέκνων σε Βόλο και Μαγνησία, καθώς έπειτα από εγκύκλιο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, διατάχθηκε η δινέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν παράνομες αναγνωρίσεις τέκνων στις περιοχές αυτές από υπηκόους τρίτων χωρών. Αφορμή για την διενέργεια έρευνας αποτέλεσαν οι αυξημένες καταγγελίες που υπάρχουν […]
Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Βόλου βρίσκεται σωρεία αναγνωρίσεων τέκνων σε Βόλο και Μαγνησία, καθώς έπειτα από εγκύκλιο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, διατάχθηκε η δινέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν παράνομες αναγνωρίσεις τέκνων στις περιοχές αυτές από υπηκόους τρίτων χωρών.
Αφορμή για την διενέργεια έρευνας αποτέλεσαν οι αυξημένες καταγγελίες που υπάρχουν πανελλαδικά για εικονική δήλωση εκούσιας αναγνώρισης πατρότητας τέκνων από υπηκόους Μπαγκλαντές και Πακιστάν.
Το αδίκημα της υφαρπαγής
Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση χειρίζεται ήδη πταισματοδίκης στον Βόλο, ο οποίος έχει αναλάβει τη λήψη καταθέσεων από τους προϊσταμένους των Ληξιαρχείων της Μαγνησίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υφίστανται τέτοιου είδους περιστατικά σε τοπικό επίπεδο. Η έρευνα επικεντρώνεται στο εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης.
Οι καταγγελίες για το θέμα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ το 2016 σχηματίστηκαν και οι πρώτες δικογραφίες κατά Πακιστανών για παράνομες πενταετείς άδειες παραμονής στην Ελλάδα. Στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ήδη καταγραφεί περιστατικά, όπως για παράδειγμα έχει σχηματισθεί δικογραφία για υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού μέσω αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου με κατηγορούμενο έναν νεαρό Πακιστανό που είχε παρουσιαστεί στο Ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης για να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τους εικονικούς γάμους σειρά έχουν πάρει η αναγνωρίσεις τέκνων, με την ταρίφα για κάθε εικονικό γάμο ή εικονική αναγνώριση πατρότητας τέκνων να είναι από 500 έως και 3.000 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση.
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr