Άννα Κανδύλη: Οι ερμηνείες του εγγράφου της Ε. Τουλουπάκη

Το εμπιστευτικό έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκη για τους προστατευόμενους- δημοσίου συμφέροντος μάρτυρες προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει τουλάχιστον δύο αναγνώσεις. Η μία είναι ότι, εφόσον οι μάρτυρες είναι οι ίδιοι και εδώ και στην Αμερική, στην Ελλάδα οι καταθέσεις τους δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη λόγω της προσδοκίας αμοιβής από την άλλη πλευρά […]

NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Οι ερμηνείες του εγγράφου της Ε. Τουλουπάκη

Το εμπιστευτικό έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκη για τους προστατευόμενους- δημοσίου συμφέροντος μάρτυρες προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει τουλάχιστον δύο αναγνώσεις. Η μία είναι ότι, εφόσον οι μάρτυρες είναι οι ίδιοι και εδώ και στην Αμερική, στην Ελλάδα οι καταθέσεις τους δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη λόγω της προσδοκίας αμοιβής από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Συνεπώς, όποια κατηγορία στηρίχτηκε σε αυτούς δεν μπορεί να σταθεί. Βέβαια εδώ οι απόψεις διίστανται με κάποιους να υποστηρίζουν ότι παύουν μεν να είναι δημοσίου συμφέροντος (λόγω του ανταλλάγματος που το απαγορεύει η ελληνική νομοθεσία), συνεχίζουν όμως να είναι προστατευόμενοι και άρα εν ισχύ οι καταθέσεις τους, αφού στο εν λόγω καθεστώς δεν προβλέπονται τέτοια κωλύματα.

Η άλλη ανάγνωση του εγγράφου είναι ότι αφού κατέθεσαν πρώτα στην Αμερική, όπου πέρασαν από «40 κύματα» μέχρι να καταστούν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος (με τα λεγόμενά τους να τσεκάρονται και να ξανατσεκάρονται αν έχουν βάση και να γίνονται αποδεκτά) τότε τα όσα είπαν στη συνέχεια στους Έλληνες Εισαγγελείς δεν μπορεί να είναι προϊόν πίεσης, εκτός αν υπήρχε πρωτύτερη συνεννόηση μεταξύ Αμερικανών και Ελληνικών Αρχών. Κι εδώ όμως υπάρχει αντίλογος. Ότι από τα έως τώρα στοιχεία των Αμερικανών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν προκύπτουν ούτε καν ενδείξεις για εμπλοκή και των 10 πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία διαβιβάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στη Βουλή. Εν ολίγοις «μύλος». Το πλέον σίγουρο ωστόσο είναι ότι με όλα αυτά έχει χαθεί η ουσία καθώς ουδείς φαίνεται πλέον να ασχολείται με τον «πυρήνα» του σκανδάλου Novartis: εάν υπήρχαν ή δεν υπήρχαν αθέμιτες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου τα προϊόντα της να κυριαρχούν στην αγορά και μάλιστα υπερκοστολογημένα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr