‘Αννα Κανδύλη: Γιατί είναι λιγότερο επικίνδυνο το περαιτέρω άνοιγμα των δικαστηρίων από το click away;

"Σαφώς και δεν παραβλέπω ότι ειδικά στα ποινικά δικαστήρια η κατάσταση λόγω των lockdown έχει γίνει πλέον δραματική με τις υποθέσεις που συσσωρεύονται, ούτε το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων έχει βρεθεί σε δυσχερή οικονομική κατάσταση" επισημαίνει η Άννα Κανδύλη.

NEWSROOM
‘Αννα Κανδύλη: Γιατί είναι λιγότερο επικίνδυνο το περαιτέρω άνοιγμα των δικαστηρίων από το click away;

Η νέα ΚΥΑ για τη λειτουργεία των δικαστηρίων προβλέπει τη διενέργεια περισσότερων δικών για πλημμελήματα και κακουργήματα καθώς και την εκδίκαση όλων των υποθέσεων της εκουσίας διαδικασίας α’ και β’ βαθμού.

Ένα περαιτέρω άνοιγμα δηλαδή των δικαστηρίων, με την εκδίκαση περισσότερων υποθέσεων, όταν την ίδια ώρα η χώρα έχει εισέλθει σε πιο σκληρό lockdown προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Πώς αποφασίζεται αυτό το άνοιγμα σε έναν χώρο που είναι από τους πλέον επικίνδυνους, λόγω του κόσμου που συγκεντρώνεται, για τη διασπορά του ιού;

Σαφώς και δεν παραβλέπω ότι ειδικά στα ποινικά δικαστήρια η κατάσταση λόγω των lockdown έχει γίνει πλέον δραματική με τις υποθέσεις που συσσωρεύονται, ούτε το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων έχει βρεθεί σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Δραματική όμως είναι η κατάσταση και στο χώρο της εστίασης,του τουρισμού, του λιανεμπορίου, του πολιτισμού. Αυτοί οι τομείς όμως δεν ανοίγουν. Είναι δηλαδή λιγότερο επικίνδυνο το να πάει κάποιος σε μία δικαστική αίθουσα με όλους τους παράγοντες παρόντες ή να περιμένει έξω από ένα δικαστήριο για ώρες μαζί με δεκάδες άλλους από ότι το click away; Που στο τέλος-τέλος είναι και ελεγχόμενο με ραντεβού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr