Παναγιώτης Στάθης: Τηλεδιάσκεψη στο δημόσιο, γιατί όχι και στα δικαστικά συμβούλια;
Δηλαδή μπορεί να γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορεί να γίνει σε ένα δικαστικό συμβούλιο; Τα «μυστικά» του Κράτους είναι μικρότερης σημασίας από τη «μυστικότητα» μιας δικαστικής υπόθεσης;
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, διότι απλώς το θέτει η ίδια η ζωή (εν μέσω πανδημίας). Το θέτει (και το απαντά είναι η αλήθεια) και η ΚΥΑ που εκδόθηκε καθώς δίνει το δικαίωμα οι διασκέψεις των δικαστών στα Διοικητικά δικαστήρια επι εκκρεμών υποθέσεων να γίνονται με τηλεδιάσκεψη. Γιατί όχι λοιπόν και στα Ποινικά δικαστήρια σε περιπτώσεις διακοπών συνεδριάσεων; Ή ακόμα καλύτερα γιατί ή ίδια η (νεα) ΚΥΑ να μην προβλέπει πως διακόπτονται όλες οι δίκες (πλην των εξαιρέσεων) που έχουν ξεκινήσει για μετά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, όπως ευλόγως ζητεί η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων.
Ξέρετε ποιά είναι η πλάκα; Πως αυτό το θέμα το δημιούργησε δικαστικός παράγων της Δικαιοσύνης που δεν ήθελε ούτε να ακούσει όπως μου λένε , για εξ αποστάσεως διακοπές δικών. Επαναλαμβάνω όχι πολιτικός παράγων, δικαστικός . Λες και οι δικαστές είναι απρόσβλητοι στον ιό…
Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr