Παναγιώτης Τσιμπούκης : Ερωτηματικά για τον κορονοϊό  στα Διοικητικά

Η εμφάνιση κρούσματος COVID-19  σε πρόεδρο Πρωτοδικών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, εντός του σώματος των Διοικητικών Δικαστών. Αφορμή για τις αντιδράσεις αυτές ήταν η δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός, σε σχέση με την αδράνεια ενημέρωσης του περιστατικού. Κάποιοι διοικητικοί δικαστές ήθελαν το γεγονός να μπει κάτω από το χαλί, ενώ κάποιοι άλλοι […]

NEWSROOM
Παναγιώτης Τσιμπούκης : Ερωτηματικά για τον κορονοϊό  στα Διοικητικά

Η εμφάνιση κρούσματος COVID-19  σε πρόεδρο Πρωτοδικών του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, εντός του σώματος των Διοικητικών Δικαστών. Αφορμή για τις αντιδράσεις αυτές ήταν η δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός, σε σχέση με την αδράνεια ενημέρωσης του περιστατικού.

Κάποιοι διοικητικοί δικαστές ήθελαν το γεγονός να μπει κάτω από το χαλί, ενώ κάποιοι άλλοι ήθελαν την δημοσιότητα, με απώτερο σκοπό, να κλείσουν προσωρινά τα Διοικητικά Δικαστήρια, όπως ισχυρίζονται οι δικαστές που ήθελαν να μην λάβει διαστάσεις το γεγονός.

Μάλιστα, λέγεται ότι   κάποιοι Διοικητικοί Δικαστές, έστελναν αρνητικά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου στον δικαστή που  προσβλήθηκε από τον ιό, που ούτε λίγο ούτε πολύ, του ζητούσαν τα ρέστα  όπως   λέει ο λαός. Του  ζητούσαν να κλείσουν τα   Διοικητικά Πρωτοδικεία των Αθηνών, μιας και επιπρόσθετα η σύζυγός του είναι Διοικητική Εφέτης στην Πρωτεύουσα.

Δεν μπορεί ανθρώπινος φυσιολογικός νους να πιστέψει ότι εν καιρώ πανδημίας, οι άνθρωποι που είναι πτυχιούχοι Νομικών Σχολών, δικάζουν υποθέσεις πολιτών και αποδίδουν δίκαιο, να έχουν τόσο απάνθρωπες και αχαρακτήριστες συμπεριφορές απέναντι σε συνάδελφό τους που  δέχθηκε το πλήγμα του ιού.

Μη τι άλλο, μερικές φορές, ανάλογες συμπεριφορές δείχνουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο   στην χώρα μας και πόσο οι νοοτροπίες κάποιων από τους  Έλληνες   απέχουν από αυτές των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, αλλά και πόσο απέχουν από τις ανθρώπινες συμπεριφορές  των λοιπών απλών Ελλήνων πολιτών (εγγράμματων και αγραμμάτων).

Φυσικά, πολλές φορές έχει επισημανθεί ότι δεν είναι λίγοι οι δικαστές που δεν χάνουν την  ευκαιρία για να κάτσουν στον καναπέ του σπιτιού, πάντως όχι για να ασχοληθούν με κάποια εκκρεμή δικογραφία. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία…

Κακοί φοβικοί (μη τι άλλο) χειρισμοί από τους διοικούντες τα Διοικητικά Δικαστήρια της Πρωτεύουσας για το επίμαχο περιστατικό. Το ζητούμενο –που δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλυφθεί-  είναι γιατί αυτοί οι αρνητικοί  χειρισμοί.

Είναι αποτέλεσμα αβλεψίας, είναι αποτέλεσμα μη διορατικότητας του κινδύνου, είναι αποτέλεσμα άγνοιας, είναι αποτέλεσμα στρουθοκαμηλισμού, είναι εφαρμογή του «δόγματος»  η «σιωπή είναι χρυσός». Και φυσικά κανείς, μα κανείς, δεν μπορεί να πιστέψει ότι  από δικαστή που έχει δώσει όρκο,  ζητήθηκε να υπάρξει προσπάθεια χαμηλών τόνων…

Όπως επίσης, κανείς ποτέ δεν θα μάθει την αλήθεια. Αντίθετα πολλές δικαιολογίες θα ακουστούν. Μια από αυτές είναι ότι εκδόθηκε ανακοίνωση του πρόεδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για το επίμαχο θέμα.

Η  αόριστη και λιτή ανακοίνωση ανέφερε: «Μετά τη διαπίστωση κρούσματος COVID-19 σε δικαστικό λειτουργό του Δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα Τμήματα Καταθέσεων και οι Γραμματείες των Τμημάτων που δεν έχουν έδρα έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, κάθε μέρα αντιστοίχως, θα λειτουργούν με προσωπικό «ασφαλείας»».

Τελικά, κανείς δεν μπόρεσε να συνειδητοποιήσει από τους εμπλεκόμενους υπεύθυνους  ότι όταν λες τα πράγματα με το όνομά τους και όπως ακριβώς έχουν (χωρίς καμία προσπάθεια αποσιώπησης ή συγκάλυψης), εξαλείφονται οι αντιδράσεις και έτσι κανείς δεν μπορεί να προσδώσει μομφή σε κανέναν και για τίποτα.

Κανείς από τους αρμόδιους δεν μπόρεσε να συνειδητοποιήσει ότι όταν από την εκπνοή  της περασμένης εβδομάδας, βοούν τα Διοικητικά Δικαστήρια  της Πρωτεύουσας για το συγκεκριμένο περιστατικό (ανεξάρτητα εάν φέρεται να επιβεβαιώθηκε το περασμένο Σάββατο), δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα και ειδικά όταν κατέχεις κάποιες συγκεκριμένες κομβικές θέσεις και απέναντί σου έχεις δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους  και απλούς πολίτες.

Κάποια στιγμή ας γίνει συνείδηση    ότι η  κατάληψη της  καρέκλας δεν είναι προς όφελος του καθήμενου σε αυτή. Αντίθετα, οποιοσδήποτε  στάλθηκε  στην καρέκλα είναι  για να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον (με όποια ευρεία έννοια έχει),  διαφορετικά υπάρχει και η δερμάτινη  πολυθρόνα (μπερζέρα) του σπιτιού για να καθίσει άνετα…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr