Γεωργιάδης: “Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο αλλά κατά της woke κουλτούρας” – Ο παραλληλισμός με Τραμπ
"Ελλάδα. Δεν πρέπει να συγχέουμε την προστασία των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, που αποτελεί πυλώνα του φιλελευθερισμού, με την κατεύθυνση που έχει πάρει αυτό που ορίζουμε ως woke κουλτούρα στις ΗΠΑ" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης
Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τη θέση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη woke ατζέντα όπως την εξέφρασε σε χθεσινή εκδήλωση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ανήρτησε στο Χ βίντεο με τη Μελάνια Τραμπ και εξήγησε «γιατί ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος είναι κατά της woke ατζέντας, είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων».
«Διότι ο γάμος, όπως έχω γράψει πολλές φορές, δεν εντάσσεται στην woke ατζέντα, η οποία είναι κατά του γάμου γενικώς ούτως ή άλλως ως συντηρητικού θεσμού! Η ρευστότητα του φύλου και οι υπερβολές της μειοψηφίας, η οποία θέλει να επιβάλλει την άποψή της στην πλειονότητα, είναι η woke ατζέντα και σε αυτό εμείς ήμασταν και είμαστε αντίθετοι», έγραψε.
Και κατέληξε: «Το ίδιο είπε χθες και ο κος Μπρυκνέρ στην ομιλία του. Ο συγγραφέας αυτός είναι ο εκπρόσωπος του anti woke κινήματος στη Γαλλία. Και αυτός υπερασπίστηκε εχθές τον γάμο των ομοφυλοφίλων, ως στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα και αμέσως μετά μίλησε κατά της woke ατζέντας, εξηγώντας γιατί είναι παράνοια. Όσοι βλέπουν λοιπόν αντίφαση μεταξύ των δύο, απλώς δεν γνωρίζουν καν για ποιο πράγμα μιλάνε».
Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του @kmitsotakis κατά της woke ατζέντας, ξέσπασε στους γνωστούς αντινεοδημοκρατικούς κύκλους αναταραχή. Βασικό τους επιχείρημα: «Πώς γίνεται να έχεις ψηφίσει τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και να λες ότι είσαι κατά της woke ατζέντας;». Τα ίδια… pic.twitter.com/G8GEgw0cVl
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 15, 2024
Η δήλωση Μητσοτάκη
«Φοβάμαι ότι η υποχρέωση να ακούς έχει χαθεί στην αποκαλούμενη woke κουλτούρα στις ΗΠΑ, όπου ομάδες επιδιώκουν να προωθήσουν τη διχόνοια, τον θυμό και τη σύγκρουση, όπου ο λόγος δεν χρησιμοποιείται τόσο για τη διατύπωση επιχειρημάτων όσο για να προκληθεί ο άλλος. Αυτό, κατά την άποψή μου, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τον παραδοσιακό φιλελευθερισμό. Είναι στην ουσία ο ορισμός του ανελευθερισμού (illiberalism), όπου μία μειοψηφία προσπαθεί να επιβληθεί της πλειοψηφίας.
Η έννοια της τυραννίας της πλειοψηφίας προωθήθηκε από τον John Stuart Mill προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στις δημοκρατίες υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των μειοψηφιών. Τώρα βρισκόμαστε σε άλλο επίπεδο, έχουμε την τυραννία των μειοψηφιών, οι οποίες δεν επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να αμφισβητήσει την άποψή τους. Εάν τολμήσεις να εκφράσεις αμφιβολίες για τη γνώμη τους σε “βαφτίζουν” φασίστα, υποστηρικτή της πατριαρχίας, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Αυτή η woke κουλτούρα δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Εάν επαφίεται σε εμένα, δεν θα ήθελα ποτέ να υπάρξει στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να συγχέουμε την προστασία των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, που αποτελεί πυλώνα του φιλελευθερισμού, με την κατεύθυνση που έχει πάρει αυτό που ορίζουμε ως woke κουλτούρα στις ΗΠΑ, όπου ο διάλογος έχει γίνει τόσο διχαστικός ώστε να έχει πάψει να συνιστά διάλογο».
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr