Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024

Παρέμβαση Βερβεσού για φραστική επίθεση Πολάκη σε νομική σύμβουλο του υπ. Υγείας: “Κάθε δικηγόρος πρέπει να απολαύει σεβασμού από όλους”

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει πως “καταδικάζουμε και αποδοκιμάζουμε απερίφραστα” κάθε προσβλητική συμπεριφορά σε συνάδελφο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση Βερβεσού για φραστική επίθεση Πολάκη σε νομική σύμβουλο του υπ. Υγείας: “Κάθε δικηγόρος πρέπει να απολαύει σεβασμού από όλους” dsa.gr

Τα βέλη του εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημήτρης Βερβεσός κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή την προ ημερών φραστική επίθεση σε συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής προς συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Βερβεσός κάνει λόγο για «προσβλητική συμπεριφορά Βουλευτή σε βάρος συναδέλφου, συνεργάτιδας του Υπουργού Υγείας» και τονίζει πως «ο ΔΣΑ καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε δικηγόρος που ασκεί τα καθήκοντά του, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων που απασχολούνται ως ειδικοί συνεργάτες σε Υπουργεία ή στη Βουλή, πρέπει να απολαύει του οφειλόμενου σεβασμού από όλους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο».

Και καθιστά σαφές στη δήλωσή του ότι «κάθε συμπεριφορά ως η άνω εκδηλωθείσα που προσβάλλει την αξιοπρέπεια του δικηγόρου κατά την άσκηση των καθηκόντων του, την καταδικάζουμε και αποδοκιμάζουμε απερίφραστα».

Σημειώνεται ότι η Νατάσα Πετρούλια, που δέχθηκε την φραστική επίθεση έχει αναλάβει όπως έγραψε το dikastiko.gr τη θέση της νομικής συμβούλου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ήταν νομική του σύμβουλος και κατά τη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης. Με βάση το βιογραφικό της η Νατάσσα Πετρούλια είναι Δικηγόρος – Ποινικολόγος και Νομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και είναι μέλος του ΔΣΑ.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην Αγγλία και έχει συνεργαστεί σε υποθέσεις ποικίλης νομικής ύλης κυρίως Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου Επιχειρήσεων στο Λονδίνο. Ως Δικηγόρος Αθηνών έχει αναλάβει πλήθος υποθέσεων εμπορικού, αστικού, εργατικού, ποινικού και διοικητικού δικαίου.

Οι δηλώσεις Πολάκη

Η επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της συνεργάτιδας του κ. Γεωργιάδη έλαβε χώρα στη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Πολάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, απευθύνθηκε στη συνεργάτη του υπουργού Υγείας η οποία παρίστατο στην αίθουσα, με τρόπο που οδήγησε και την ίδια την συνάδελφό του Αθηνά Λινού να ξεσπάσει σε κλάματα.

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ