Έκανε μέσω Διαδικτύου τη ζωή του «κόλαση» – Πως το δικαστήριο «τιμώρησε» τη δράστρια
Απαγόρευση προσέγγισης σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων με πρόστιμο 500 ευρώ και προσωποκράτηση τριών μηνών κάθε φορά που παραβιάζεται η απόφασή του, επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών σε γυναίκα που παρενοχλούσε τηλεφωνικά, δια ζώσης, αλλά και με προσβλητικές αναρτήσεις μέσω του διαδικτύου τον πρώην φίλο της. Το δικαστήριο, έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων […]
Απαγόρευση προσέγγισης σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων με πρόστιμο 500 ευρώ και προσωποκράτηση τριών μηνών κάθε φορά που παραβιάζεται η απόφασή του, επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών σε γυναίκα που παρενοχλούσε τηλεφωνικά, δια ζώσης, αλλά και με προσβλητικές αναρτήσεις μέσω του διαδικτύου τον πρώην φίλο της.
Το δικαστήριο, έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υπαλλήλου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, όταν μετά τη λήξη μιας σύντομης ερωτικής σχέσης, η εναγόμενη κατέφυγε σε μια άνευ προηγουμένου πολιορκία η οποία επεκτάθηκε και στο ευρύτερο περιβάλλον του.
Η γυναίκα μάλιστα έφτασε στο σημείο να δημιουργεί ψεύτικους στο όνομα του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνοντας μηνύματα τόσο σ’ αυτόν όσο και σε φίλους και συναδέλφους του. Το δικαστήριο με την απόφαση του προκειμένου, όπως αναφέρει, να προστατεύσει την ψυχική υγεία του αιτούντα, της απαγόρευσε να προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο την τιμή και την υπόληψη του, και ειδικότερα δε να παύσει να επικοινωνεί μαζί του (δια ζώσης και τηλεφωνικά), να τον προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των πενήντα μέτρων, αλλά και να προβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο στο διαδίκτυο σε αναρτήσεις προσβλητικές της προσωπικότητας του.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της γυναίκας με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, η «δράστρια» απειλείται με χρηματική ποινή 500 ευρώ και προσωπική κράτηση διαρκείας 3 μηνών, για κάθε παραβίαση της προαναφερομένης διατάξεως.
Η «πολιορκία»
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της υπ´ αριθμ. 295/2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών( διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) : «Οι διάδικοι γνωρίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2018 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με την επωνυμία «Instagram» και, ακολούθως, άρχισαν να συνομιλούν μέσω μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας έτερη διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με την επωνυμία «Facebook».
Παρά δε το γεγονός ότι ο αιτών κατοικεί στο Βόλο, όπου εργάζεται στην Πολεμική Αεροπορία, και η καθ’ ης στην Πάτρα, συνήψαν συναισθηματικό δεσμό, με την τελευταία να επισκέπτεται τον αιτούντα τρεις – τουλάχιστον φορές σε διάστημα ενός μήνα. Η σχέση αυτή, όμως, έληξε σε σύντομο χρονικό διάστημα, ήτοι περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2018, διότι από πολύ νωρίς, η καθ’ ης επέδειξε μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά απέναντι στον αιτούντα, δημιουργώντας του σκηνές ζηλοτυπίας, χωρίς να υπάρχει λόγος.
Αφού της ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους, η καθ’ ης άρχισε να παρενοχλεί τον αιτούντα, μέσω τηλεφώνου, αποστέλλοντας αλλεπάλληλα μηνύματα, ενώ, μετά τον αποκλεισμό που επέβαλε σ’ αυτήν ο τελευταίος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την άρνηση του να απαντήσει στις κλήσεις της, αυτή άρχισε να ενοχλεί τους φίλους του, τους γνωστούς του και τα μέλη της οικογένειας του και να δημιουργεί ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φερόμενο χρήστη τον αιτούντα, στέλνοντας μηνύματα τόσο σ’ αυτόν όσο και σε φίλους και συναδέλφους του.
Παρά τις διαρκείς προσπάθειες του τελευταίου να πείσει την καθ’ ης να διακόψει οποιαδήποτε επαφή μαζί του και με οποιοδήποτε τρόπο, ζητώντας μάλιστα τη βοήθεια της μητέρας της και επισκεπτόμενος και την Πάτρα προκειμένου να βρεθεί λύση, η καθ’ ης δεν έπαυσε να τον παρενοχλεί, ούτε και μετά την έκδοση της από 4-10-2019 προσωρινής διαταγής του Προέδρου Πρωτοδικών Πατρών, δημιουργώντας μάλιστα νέους ψεύτικους λογαριασμούς, στο όνομα του αιτούντος ή τρίτων προσώπων, στη διαδικτυακή πλατφόρμα «Instagram», όπου καταχωρεί συνομιλίες στις οποίες φέρεται να συμμετέχει και ο αιτών με προσβλητικό γι’ αυτόν περιεχόμενο.
Πρόδηλο είναι, μετά ταύτα, ότι η προεκτεθείσα συμπεριφορά της καθ’ ης, ως παράνομη και προσβλητική της προσωπικότητας του αιτούντος και δη των ειδικότερων εκφάνσεων της επί της τιμής, της ιδιωτικής ζωής της σφαίρας του απορρήτου, φορτίζει και διαταράσσει τον ψυχικό του κόσμο και του δημιουργεί προβλήματα στην προσωπική και κοινωνική του ζωή.
Συνακολούθως και αφού ο κίνδυνος επαναλήψεως της κατά τα ως άνω συμπεριφοράς της καθ’ ης πιθανολογείται άμεσος και υπαρκτός, πρέπει, κατά παραδοχή της ενδίκου αιτήσεως, να διαταχθούν, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο διατακτικό, τα εκεί διαλαμβανόμενα ασφαλιστικά μέτρα, που κρίνονται ικανά να διασφαλίσουν την προσωρινή προστασία που ο αιτών εν προκειμένω δικαιούται….».
Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr