Γιος Vs πατέρα: Κέρδισε τη δικαστική μάχη για να εμβολιαστεί

Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του αιτήματος του γιου να προχωρήσει στο εμβόλιο για να επισκέπτεται τη γιαγιά του.

NEWSROOM
Γιος Vs πατέρα: Κέρδισε τη δικαστική μάχη για να εμβολιαστεί

Μία ιδιότυπη «κόντρα» μεταξύ πατέρα και γιου έλαβε χώρα, όταν ο 12χρονος διεκδίκησε δικαστικά το δικαίωμα του να προχωρήσει σε εμβολιασμό, παρά τις αντιρρήσεις του γονιού του.

Ο 12χρονος επιθυμούσε να κάνει το εμβόλιο, προκειμένου να μπορεί να επισκέπτεται τη γιαγιά του που είναι βαριά άρρωστη. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας, το αγόρι ήθελε να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τη γιαγιά του, η οποία έχει μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα και βρίσκεται «στα τελευταία στάδια της ζωής της».

Κόντρα μεταξύ πατέρα και γιου για το εμβόλιο λύθηκε δικαστικά

Και για το λόγο αυτό, διεκδίκησε να εμβολιαστεί προκειμένου να μην υπάρξει κάποια περαιτέρω επίπτωση στην υγεία της γιαγιάς του σε περίπτωση που της μετέφερε τον κορονοϊό.

Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα του πατέρα του αγοριού ότι τα εμβόλια είναι «σε δοκιμαστική φάση» και ενέχουν κινδύνους για τα αναπαραγωγικά όργανα, λέγοντας ότι αυτά δεν έχουν επιστημονική βάση.

Ανέφερε επίσης ότι, ενώ τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά με τον ιό, θα μπορούσαν να αναπτύξουν μακροχρόνιο Covid. Ο κίνδυνος μόλυνσης άλλων είναι επίσης χαμηλότερος σε περίπτωση εμβολιασμού, ανέφερε ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία.

Ο δικαστής έκρινε ότι το αγόρι πρέπει να εμβολιαστεί αμέσως, κρίνοντας ότι το συμφέρον του ήταν πιο σημαντικό από αυτό του πατέρα του. Η μητέρα του αγοριού υποστήριξε τη δικαστική του ενέργεια, ενώ σημειώνεται ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει.

Τα εμβόλια του κορονοϊού έχουν εγκριθεί για τους Ολλανδούς ηλικίας 12-17 ετών, αλλά οι κάτω των 17 ετών χρειάζονται τη συγκατάθεση και των δύο γονέων. Την ίδια ώρα, ο σκεπτικισμός για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες των εμβολίων αυξάνεται στη χώρα.

Ωστόσο, ο ολλανδικός νόμος προβλέπει ότι εάν οι γονείς δεν μπορούν να συμφωνήσουν, το δικαστήριο θα πρέπει να αποφανθεί με βάση το συμφέρον του παιδιού.

Πηγή: legalnews24.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr