Το… μαλλί εν μέσω κορονοϊού – Παρά την απαγόρευση καλούν κομμωτές και κομμώτριες σε κατ’ οίκον επισκέψεις
Ενδεικτική είναι η καταγγελία κομμώτριας πως πελάτες της ζητούν να πάει σπίτι τους, ακόμη και υπό την απειλή πως εάν δεν δεχθεί θα βρουν άλλη, την οποία θα χρησιμοποιούν και μετά τη λήξη της καραντίνας.
Με SMS για τρέξιμο ή για βοήθεια σε άτομα χρήζοντα ανάγκη κομμωτές και κομμώτριες βγαίνουν στη Θεσσαλονίκη από το σπίτι και πάνε σε κατ’ οίκον επισκέψεις, μετά και από πιέσεις πελατών τους που επικαλούνται ακόμη και ζήτημα ψυχολογίας για την ανάγκη να κουρευτούν ή να βαφτούν.
Ενδεικτική είναι η καταγγελία κομμώτριας στο thestival πως πελάτες της ζητούν να πάει σπίτι τους, ακόμη και υπό την απειλή πως εάν δεν δεχθεί θα βρουν άλλη, την οποία θα χρησιμοποιούν και μετά τη λήξη της καραντίνας.
Ακόμη και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες κάνουν παράπονα πως το να είναι περιποιημένες «είναι θέμα ψυχολογίας». Το επιχείρημα για να πραγματοποιήσουν την κατ’ οίκον επίσκεψη είναι συχνά πως «θα φοράμε μάσκα και οι δυο».
Πάνω από την υγεία, η ομορφιά
Αντίστοιχες καταγγελίες φτάνουν και στο Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει το μέλος του Δ.Σ., Γιάννης Τριανταφύλλου, «καλούν κομμωτές στα σπίτια τους και πιο πολύ αυτούς με τα βαλιτσάκια. Απ’ ότι μαθαίνουμε κάποιοι συνάδελφοί μας πηγαίνουν στα σπίτια για να επιβιώσουν. Οι πελάτες φοβούνται αλλά βάζουν το μαλλί πάνω από την υγεία τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα προς όσους βάζουν την περιποίηση πάνω από την υγεία τους ο ίδιος προσθέτει: «Θα έλεγα καλύτερα να μείνουν ακούρευτες και άβαφες παρά να ρισκάρουν την υγεία τους και την υγεία των γύρω τους».
Μέχρι και σε γηροκομείο
«Δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν αντίστοιχα φαινόμενα με κομμωτές που πηγαίνουν στο σπίτι», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης, Παύλος Κολοβός.
Προσθέτει πως δέχεται καταγγελίες για συναδέλφους του, οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα. «Μου έχουν καταγγείλει ότι κομμώτρια πήγε σε γηροκομείο και μετέδωσε τον ιό», αναφέρει.
Ο ίδιος σημειώνει πάντως ότι οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο. «Δεν ευνοήθηκαν καθόλου τα κομμωτήρια που έκλεισαν. Το 70% δεν παίρνει καμία ενίσχυση», τονίζει ο κ. Κολοβός προσθέτοντας ότι «είμαστε σε τραγική κατάσταση».
Πηγή: thestival.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορονοϊός: 594 διασωληνωμένοι-98 νεκροί – 1.383 νέα κρούσματα Αγώνας δρόμου για το ελληνικό rapid test Πέθανε 37χρονη νοσοκόμα που δεν πρόλαβε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr