Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Τέμπη: Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης – Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν – ΒΙΝΤΕΟ

"Μετά από αυτήν την εξέλιξη και ενώ η δίκη ήδη θα είχε αρχίσει από τον Ιούνιο οδηγούμεθα στη δικαιοδοτική κρίση χωρίς έστω και ένας από τους κατηγορουμένους να είναι προσωρινά κρατούμενος", σημειώνει ο Αλέξης Κούγιας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης – Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του για την τραγωδία των Τεμπών. Υπενθυμίζεται ότι ήταν αυτός που το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων είχε βάρδια.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, έκανε δεκτή της αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, που είχε καταθέσει ο σταθμάρχης μέσω του δικηγόρου.

H αποφυλάκιση γίνεται με τη συμπλήρωση 17 μηνών από την προσωρινή του κράτηση και ενώ το ανώτερο όριο προφυλάκισης στην Ελλάδα είναι 18 μήνες. Δηλαδή, αποφυλακίστηκε ένα μήνα νωρίτερα, μετά από αίτημά του δικηγόρου του, το οποίο έγινε αποδεκτό από την εισαγγελία η οποία έκρινε ότι ο σταθμάρχης δεν είναι επικίνδυνος για να τελέσει άλλες αξιόποινες πράξεις.

Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης: Οι περιοριστικοί όροι

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι κατ’ οίκον περιορισμός και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο σταθμάρχης ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας και εργαζόταν σε δουλειά γραφείου στο σωφρονιστικό κατάστημα, αναφέρει το onlarissa.

Η ανακοίνωση του Αλ. Κούγια

“Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δικαιώθηκα.

Τα κωμικά νομικού περιεχομένου αιτήματα και η ακραία πολιτική εκμετάλλευση αυτής της τραγωδίας από άσχετους με το ποινικό δίκαιο αρχηγούς και στελέχη πολιτικών κομμάτων και το περιβάλλον τους, οδήγησαν στη χωρίς κανένα λόγο επιμήκυνση της ανακριτικής διαδικασίας και στην αποφυλάκιση του κύριου υπευθύνου αυτού του ακραίου εγκλήματος, αφού συμπληρώνεται το ανώτατο όριο της προσωρινής κρατήσεως των 18 μηνών και θα έμενε ελεύθερος χωρίς καν περιοριστικούς όρους.

Όλοι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο των συγγενών, νομικοί και μη, θα πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη.

Δυστυχώς, οι έννοιες της προσωπικής και νομικής αξιοπρέπειας δεν υπάρχουν σε όλους τους συναδέλφους.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και ενώ η δίκη ήδη θα είχε αρχίσει από τον Ιούνιο οδηγούμεθα στη δικαιοδοτική κρίση χωρίς έστω και ένας από τους κατηγορουμένους να είναι προσωρινά κρατούμενος”.

Η ποινική δίωξη κατά της προέδρου της ΡΑΣ

Ποινική δίωξη κατά της προέδρου της ΡΑΣ άσκησε η Εισαγγελία Λάρισας μετά από πρόταση του Εφέτη Ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η δίωξη αφορά τα αδικήματα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών διά παραλείψεως, με δόλο και κατ΄ εξακολούθηση.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήχθη μετά την μήνυση συγγενών θυμάτων, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά τριών προανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και ενός ανώτερου αξιωματικού.

Για ιατροδικαστές και δικαστικούς εμπειρογνώμονες που περιλαμβάνονταν στην μήνυση, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, ενώ για τους δικαστικούς λειτουργούς που περιλαμβάνονταν επίσης στη μήνυση η υπόθεση θα εξεταστεί από άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς εκτός Λάρισας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ