Χανιά: Σωφρονιστικός υπάλληλος μετέφερε ναρκωτικά στη φυλακή μέσω των μαγειρείων – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, ο υπάλληλος της φυλακής κατάφερε να βάλει τουλάχιστον 6 φορές ναρκωτικά μέσα στο ίδρυμα ενώ κατάφερε να αποκομίσει τουλάχιστον 1500 κέρδος.

NEWSROOM
Χανιά: Σωφρονιστικός υπάλληλος μετέφερε ναρκωτικά στη φυλακή μέσω των μαγειρείων – ΒΙΝΤΕΟ

Σωφρονιστικός υπάλληλος στα Χανιά μετέφερε ναρκωτικά στις φυλακές συμμετέχοντας ως μέλος σε οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Ο υπάλληλος φαίνεται να ήταν επιφορτισμένος τόσο με την εισαγωγή, όσο και με τη μεταφορά και τη διανομή των ναρκωτικών εντός της φυλακής.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, λάμβανε οδηγίες από 2 φυλακισμένους και μάλιστα η αμοιβή για τις υπηρεσίες τους ήταν 500 ή 1000 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα των ναρκωτικών που «περνούσε» κάθε φορά μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ο σωφρονιστικός χρησιμοποιούσε ως κρυψώνα τα μαγειρεία της φυλακής, από όπου παραλάμβαναν τα ναρκωτικά οι φυλακισμένοι συνεργοί του.

Σωφρονιστικός υπάλληλος μετέφερε ναρκωτικά: Οι “μυστικοί” κώδικες

Σύμφωνα με το ethnos.gr, στην προσπάθεια να μη γίνουν αντιληπτοί αποκαλούσαν τα ναρκωτικά «πράγματα», «καπνός», «μαύρο», «καφέ», ενώ όσον αφορά την ποσότητα των ναρκωτικών «μικρό» – «μεγάλο» και τα χρήματα «χαρτιά».

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, ο υπάλληλος της φυλακής κατάφερε να βάλει τουλάχιστον 6 φορές ναρκωτικά μέσα στο ίδρυμα ενώ κατάφερε να αποκομίσει τουλάχιστον 1500 κέρδος. Από έρευνα που έγινε σε σπίτια και αυτοκίνητα των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης μεθαμφεταμίνης και ηρωίνης καθώς και 3 πιστόλια αλλά και φυσίγγια.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα κελιά των κρατουμένων με τους Αστυνομικούς να εντοπίζουν μαχαίρια, ένα πριόνι και ναρκωτικές ουσίες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr