Κέρκυρα: Αθώος ο Μητροπολίτης Νεκτάριος και για τις δύο κατηγορίες – Πανηγυρισμοί έξω από το δικαστήριο – ΒΙΝΤΕΟ
4 μήνες με αναστολή ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Μεταλληνό και για τον Δημοτικό υπάλληλο, Φώτη Σκούρτη.
Ολοκληρώθηκε η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κέρκυρας. Μαζί του δικάζονταν, επίσης, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνός και ο Δημοτικός Υπάλληλος Φ. Σκούρτης, με αφορμή την παρουσία υπεράριθμων πιστών την Κυριακή των Βαΐων εντός του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνος.
Ο Σεβασμιώτατος κρίθηκε αθώος και για τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείτο.
Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και συγκίνηση έξω από το δικαστικό μέγαρο.
4 μήνες με αναστολή ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Μεταλληνό και για τον Δημοτικό υπάλληλο, Φώτη Σκούρτη.
«Σήμερα δικαιώθηκε η Εκκλησία. Δικαιώθηκε η Κέρκυρα» ήταν τα πρώτα λόγια το Σεβασμιωτάτου.
Το χρονικό των δύο υποθέσεων που έστειλαν στο… εδώλιο τον Μητροπολίτη Νεκτάριο
Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας κάθισε στο εδώλιο μετά τις ποινικές διώξεις πως είχε προσκαλέσει αρχικώς τους πιστούς να χρησιμοποιούν εν μέσω καραντίνας το επιχείρημα ότι πάνε για άθληση και να προσέρχονται στις εκκλησίες και στη συνέχεια τέλεσε λιτανεία του σκινώματος του Αγίου Σπυρίδωνα για την οποία κατηγορήθηκε για συγχρωτισμό καθώς μπορούσε να προκληθεί σοβαρός κίνδυνος για εξάπλωση του κορονοϊού.
Για την πρώτη υπόθεση, όπου αφορά την πρόσκληση πιστών να παραβλέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είχε ορίσει η πολιτεία, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έλλειψης δόλου σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση. Όπως είπε η εισαγγελέας δεν προκύπτει ότι τους προέτρεπε σε ανυπακοή ή χωρίς την ορθή συμπλήρωση του εντύπου που προβλεπόταν τότε.
Αθώος και για τη δεύτερη υπόθεση της λειτουργίας και λιτανείας του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος που γίνεται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα, αλλά λόγω πανδημίας είχε απαγορευτεί να βρίσκονται τόσα άτομα στον ίδιο χώρο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «προέτρεψε αόριστο αριθμό προσώπων να μετέχουν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας γεγονός που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για την εξάπλωση και μετάδοση του ιού».
Ο μητροπολίτης πάντως πριν την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε δηλώσει: «Κατηγορούμαστε για το έγκλημα ότι κοινωνήσαμε πιστούς, για το ότι λιτανεύσαμε τον Άγιό μας, για το ότι σεβαστήκαμε την φωνή της συνειδήσεώς μας και μολονότι δεν θέσαμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κάναμε το ύψιστο καθήκον μας έναντι του Θεού, της Εκκλησίας και του λαού μας. Πειθαρχούμε στα κελεύσματα του Θεού. Αισθανόμαστε θλίψη διότι υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα φόβου, υποταγής, κατάργησης της ελευθερίας. Λέμε «πρώτα ο Θεός»! Σεβόμαστε και τηρούμε τους νόμους τους ανθρωπίνους όταν δεν έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους της πίστης μας.
Πηγή: corfutvnews / enimerosi.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κέρκυρα: Αθώος ο Μητροπολίτης για το κήρυγμα της 25ης Μαρτίου – Συνεχίζεται η δίκη για τη δεύτερη υπόθεση Μητροπολίτης Κέρκυρας: Το Δικαστήριο αποφασίζει εάν θα καταδικαστεί ή όχι- Οι προεκτάσεις της δίκης Στο «εδώλιο» η Θεία Κοινωνία: Ποινικό αδίκημα ή ύψιστο αγαθό έναντι του Θεού; – Ξεκίνησε η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας – Στο πλευρό του Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα – ΦΩΤΟΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr