Λεών για Πάτρα: Ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου ο θάνατος της Ίριδας

Υπάρχουν στοιχεία από τα εσωτερικά όργανα που σε συνδυασμό με τα εξωτερικά τραύματα, οδηγούν στον “ορισμό” του ασφυκτικού θανάτου, δήλωσε ο κ. Λέων

NEWSROOM
Λεών για Πάτρα: Ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου ο θάνατος της Ίριδας

Για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και συγκεκριμένα για τον θάνατο της Ίριδας.

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, μιλώντας στο mega, αναφέρθηκε στην εικόνα της Ίριδας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μπαμ», η οποία έκανε λόγο για ασφυξία ως αιτία θανάτου.

«Εάν πρόκειται για φωτογραφία που συνήθως λαμβάνει ο ιατροδικαστής, δίκην σημειώσεων, για να θυμάται ακριβώς το περιστατικό του, προφανώς και έχει περαιτέρω στοιχεία από όσα έχουν περιγραφεί μέχρι τώρα και τα οποία συνηγορούν -και με εκκωφαντικό τρόπο όσον αφορά στα εξωτερικά τραύματα- υπέρ του ασφυκτικού θανάτου και της εγκληματικής ενέργειας» σημείωσε ο κ. Λέων.

«Χαρακτηριστικά φαίνεται ότι έχουμε, πλέον των ευρημάτων που είχε καταγράψει η ιατροδικαστής, έχουμε ευρήματα μεταξύ παρειάς και μύτης που παρομοιάζουν με εκδορά, έχουμε κυάνωση των χείλων, έχουμε πράγματα που δεν αφήνουν αμφιβολία περί ασφυκτικού θανάτου» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής, ο οποίος τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν στοιχεία από τα εσωτερικά όργανα (πνεύμονες, εγκέφαλος) που σε συνδυασμό με τα εξωτερικά τραύματα, οδηγούν στον “ορισμό” του ασφυκτικού θανάτου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Όλα λάθος με το θάνατο της Ίριδας», δήλωσε ο κ. Λέων

Παράλληλα, ο Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε και στις αστοχίες που υπήρξαν στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του έξι μηνών βρέφους. «Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε, σε δεύτερο χρόνο. Κυρίως σε επίπεδο διαδικασιών, πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων γραμμών. Δεν με ανησυχεί προσωπικά, αλλά στο σύνολο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι πηγαίνει στις ιατροδικαστικές αρχές και δεν μπορεί να βγάλει άκρη» τόνισε.

«Από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να πάει ιατροδικαστής στο σπίτι, για να κάνει και αυτοψία. Έτσι θα είχε ξεκαθαριστεί και ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ώρα θανάτου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Πρέπει να δούμε ξανά τις διαδικασίες και θα πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει σ’ αυτό για να μην έχουμε ξανά τέτοια ζητήματα» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr