Δ. Παπαγγελόπουλος: Το «πέτσινο σκάνδαλο», η κάλυψη στην κα Ξεπαπαδέα, η Μεσσαλίνα και ο Ρασπούτιν

Με μια ομιλία που περιέγραψε ως «πέτσινο σκάνδαλο» την υπόθεση Πετσίτη, ενώ προσέφερε πλήρη κάλυψη στην γ.γ. γραμματέα κατά της Διαφθοράς απορρίπτοντας τα αιτήματα για «παραίτησή της» απάντησε  ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, στις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης (ΝΔ) και Θ. Παπαθεοδώρου (ΚΙΝΑΛ) περιγράφοντας -μεταξύ άλλων- «ύποπτες» σχέσεις της κας Αναστασίας […]

NEWSROOM
Δ. Παπαγγελόπουλος: Το «πέτσινο σκάνδαλο», η κάλυψη στην κα Ξεπαπαδέα, η Μεσσαλίνα και ο Ρασπούτιν

Με μια ομιλία που περιέγραψε ως «πέτσινο σκάνδαλο» την υπόθεση Πετσίτη, ενώ προσέφερε πλήρη κάλυψη στην γ.γ. γραμματέα κατά της Διαφθοράς απορρίπτοντας τα αιτήματα για «παραίτησή της» απάντησε  ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, στις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης (ΝΔ) και Θ. Παπαθεοδώρου (ΚΙΝΑΛ) περιγράφοντας -μεταξύ άλλων- «ύποπτες» σχέσεις της κας Αναστασίας Ξεπαπαδέα, με το γραφείο του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου.

Εξάλλου, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε «πέτσινο σκάνδαλο» την υπόθεση Πετσίτη στην οποία αναφέρθηκαν οι βουλευτές, και τους κάλεσε «επειδή ο ίδιος ως εισαγγελέας 35 χρόνια δεν μπορεί να βρει ποιο αδίκημα διέπραξε» να το υποδείξουν εκείνοι.

Όπως είπε ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης, με βάση έγγραφα και δημοσιεύματα και δηλώσεις στον Τύπο, προκύπτει ότι η κ. Ξεπαπαδέα δεν είχε καμία δραστηριότητα ως δικηγόρος όσο ήταν διευθύντρια στο γραφείο του και γενική γραμματέας Διαφθοράς, παρά μόνο ως ειδική συνεργάτης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οπότε δεν είχε κώλυμα. Επίσης, εξήγησε ότι πρόκειται για εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, κι όχι off shore «όπως ψευδώς και τεχνηέντως ισχυρίζονται», ενώ νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «είναι Κύπριος πολίτης κι όχι ο Αρτεμίου, ούτε ο κ. Λαυρεντιάδης».

O κ. Παπαγγελόπουλος δεν απέφυγε να συμπεριλάβει (όπως κάνει διαρκώς τον τελευταίο καιρό μετά τις δηλώσεις κύκλων της εισαγγελέα Ράικου που πολλοί σχολίαζαν πως τον «φωτογραφίζει») και ιστορικές αναφορές στον Ρασπούτιν αλλά και τη Μεσσαλίνα.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Παπαγγελόπουλου, έχουν ως εξής:

«Ποντικάκι»

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Μεταφράζω την αρχαία ρήση για να γίνει αντιληπτή από όλους η σοφία της, επειδή απεικονίζει πλήρως τον υπέρμετρο θόρυβο σε αντιδιαστολή με την ελάχιστη έως ανύπαρκτη σημασία του θέματος που συζητάμε. Πονούσε-κοιλοπονούσε θεόρατο βουνό και γέννησε μικρό ποντικάκι.

Ας δούμε τι ακριβώς λοιπόν συμβαίνει λοιπόν με την κ. Αναστασία Ξεπαπαδέα. Θα καταθέσω στα πρακτικά το από 11/4/2019 ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνn, της δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης από το οποίο προκύπτει αναλυτικά η πορεία της κ. Ξεπαπαδέα από της αναλήψεως των καθηκόντων της ως Δ/ντριας του πολιτικού μου γραφείου μέχρι σήμερα. Το περιεχόμενό του δεν αμφισβητείται γιατί περίπου η πορεία είναι αυτή που περιέγραψε ο κ Θεοχάρης και όπως έχει γραφτεί και σε δημοσιεύματα και ιδίως από το Πρώτο Θέμα που το ανέδειξε και οφείλω να ομολογήσω ότι το Πρώτο Θέμα ήταν πολύ προσεχτικό στη διατύπωση του, άλλοι υπερέβαλλαν μετά. Δεν εννοώ εσάς! Εννοώ τον θόρυβο… λοιπόν.

Από το έγγραφο αυτό λοιπόν και από τις δηλώσεις της κ. Ξεπαπαδέα στον Τύπο, όταν  ήταν αναγκασμένη να απαντάει, αλλά και από όλα τα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα που συζητάμε σήμερα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η κ. Ξεπαπαδέα δεν είχε καμία δραστηριότητα ως δικηγόρος, όσο ήταν Δ/ντρια του πολιτικού μου γραφείου και όσο είναι τώρα Γενική Γραμματέας κατά της Διαφθοράς. Ασκούσε το επάγγελμά της ως δικηγόρος μόνο κατά την περίοδο που ήταν ειδική συνεργάτης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι στο άρθρο 31 παρ. 1 Ν 4194/2013 (πρόκειται για τον κωδ. Δικηγόρων) ορίζεται ρητά ότι η άσκηση του λειτουργήματος του δικηγόρου αναστέλλεται μόνο σε εκείνους που διορίζονται Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γραμματείς του Υπουργικού συμβουλίου, Γενικοί ή Ειδικοί Γραμματείς της Βουλής και των υπουργείων καθώς και στους συμβούλους αυτών, πλην, επαναλαμβάνω πλην, των ειδικών συνεργατών. Άρα η κ. Ξεπαπαδέα ενήργησε απολύτως σύννομα. Για να δούμε όμως οι ενέργειες της κ. Ξεπαπαδέα εκτός από νόμιμες ήταν και ηθικές; Τι ακριβώς έπραξε η κ. Ξεπαπαδέα ως δικηγόρος και προκάλεσε τόσο μεγάλο πολιτικό και δημοσιογραφικό θόρυβο καθώς και τις επίκαιρες ερωτήσεις των κκ. Θεοχάρη της ΝΔ και του κ. Παπαθεοδώρου του ΚΙΝΑΛ;

Η κ. Ξεπαπαδέα ως δικηγόρος ανέλαβε την εκπροσώπηση της κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης κατά το κυπριακό δίκαιο και όχι off shore, όπως ανακριβώς ή αναληθώς από κάποιους, για εσάς λέω ανακριβώς, και όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται κάποιοι με την επωνυμία HI-MED SOLUTIONS LTD, η οποία υφίσταται από το 1998, εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα, με πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών. Επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται περί off shoreεταιρίας αλλά περί εταιρείας περιορισμένης ευθύνης σύμφωνα με το κυπριακό δίκαιο. Νόμιμος εκπρόσωπος της είναι ο ιδιοκτήτης της, κάποιος κύπριος πολίτης και όχι ο κ. Αρτεμίου όπως παραπλανητικά αναληθώς, για να μην χάνω χρόνο δεν επαναλαμβάνω τα ίδια.

Η κυπριακή αυτή εταιρεία επομένως δεν ανήκει ούτε στον κ. Αρτεμίου ούτε στον κ. Λαυρεντιάδη, όπως αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι. Απλώς, ο κ. Αρτεμίου είναι δικηγόρος στην Κύπρο της κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης και επαναλαμβάνω όχι off shore εταιρείας και ο κ. Λαυρεντιάδης συνδέεται με άλλη εταιρεία,  με την ALAPIS AE (ανώνυμη εταιρεία δηλαδή) η οποία ήταν μητρική μιας άλλης ανώνυμης εταιρείας  της Φαρμακαγοράς, που εδρεύει στον Εύοσμο Θεσ/νικης και κατά της οποίας είχε απαίτηση η Κυπριακή εταιρεία. Για την απαίτησή της μάλιστα αυτή η κυπριακή εταιρεία, επαναλαμβάνω και πάλι όχι off shore αλλά εταιρεία περιορισμένης ευθύνης,  είχε εκτελεστή δικαστική απόφαση από το επαρχιακό δικαστήριο της Λευκωσίας σε βάρος της Φαρμακαγοράς και όχι κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όπως προς αποφυγή επαναλήψεως υπενθυμίζω αναληθώς, ανακριβώς, τεχνηέντως και πολιτικής σκοπιμότητας επιβάλλουν να λένε.

Ανατέθηκε λοιπόν στην κ. Ξεπαπαδέα  από την κυπριακή εταιρεία, από τον κύπριο ιδιοκτήτη και όχι από τον κ. Αρτεμίου ή τον κ. Λαυρεντιάδη, μια απλή και πολύ συγκεκριμένη εντολή: Να εκτελέσει την απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου στην Ελλάδα  για να εισπράξει το επιδικασθέν ποσό από τη Φαρμακαγορά. Επειδή όμως η Φαρμακαγορά ήταν σε αδυναμία να καταβάλει το χρέος της (γιατί εν τω μεταξύ νομίζω είχε πτωχεύσει η ALAPIS κλπ), η μητρική της εταιρία, η τελευταία, κυπριακή δηλαδή εταιρία, προέβη σε κατάσχεση εις χείρας του Ελληνικού Δημοσίου ως τρίτου, το οποίο ήταν οφειλέτης της Φαρμακαγοράς. Δηλαδή, της χρωστούσε χρήματα.

Πρόκειται για την κλασσική περίπτωση κατάσχεσης εις χείρας τρίτου που προβλέπεται από το νόμο και εφαρμόζεται κατά κόρον στη δικαστηριακή πρακτική. Επομένως η κ. Ξεπαπαδέα δεν στράφηκε κατά του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αναληθώς, ανακριβώς, πολιτικώς τεχνηέντως κλπ, αλλά στράφηκε κατά της ανώνυμης εταιρείας Φαρμακαγοράς. Επομένως, δεν στράφηκε κατά του Δημοσίου όπως είπαμε, και υπέρ συμφερόντων Λαυρεντιάδη, αλλά μάλλον κατά συμφερόντων Λαυρεντιάδη, αφού όπως είπαμε η ALAPIS ήταν συμφερόντων Λαυρεντιάδη και η Φαρμακαγορά ήταν η θυγατρική εταιρία της.  Έτσι για να κατανοήσουμε το μέγεθος της ανακρίβειας, τουλάχιστον.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τον κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 37 ν.4194/2013) ο δικηγόρος έχει υποχρέωση να αναλάβει κάθε υπόθεση, εκτός αν αυτή είναι προδήλως αβάσιμη, δεν είναι δεκτική υπεράσπισης, έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα άλλων εντολέων του ή αντιβαίνει στις αρχές του. Η ίδια ακριβώς υποχρέωση για το δικηγόρο  καθιερώνεται και από τον κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού επαγγέλματος. Ο κύριος Παπαθεοδώρου τα γνωρίζει καλύτερα από μένα διότι είναι έμπειρος δικηγόρος και έγκριτος νομικός.

Άλλωστε όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει – εγώ τουλάχιστον εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τα φοιτητικά μου χρόνια ακούω και διαβάζω- δηλώσεις διακεκριμένων νομικών και δικηγόρων, ότι το λειτούργημα του δικηγόρου είναι ιερό, ο συνήγορος δεν πρέπει να ταυτίζεται με τον πελάτη του και να στοχοποιείται από την υπόθεση που χειρίζεται. Τα προαναφερόμενα δεν είναι δυνατόν να ισχύουν για όλους τους δικηγόρους και να μην ισχύουν για την κ. Ξεπαπαδέα.

Άρα η κ. Ξεπαπαδέα ενήργησε και  νόμιμα και ηθικά.

O Κατιλίνας, η Μεσσαλίνα και ο Ρασπούτιν 

Απέδειξα λοιπόν, στην πρωτολογία μου ότι οι ενέργειες της κ. Ξεπαπαδέα ήταν απολύτως σύμφωνες με το νόμο, την ηθική και τη δικηγορική δεοντολογία. Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω στον κ. Θεοχάρη, ο οποίος δικαιολογημένα ίσως, νομίζω ότι δεν είναι νομικός, το είπε κ ο ίδιος, παραπλανήθηκε και ερωτά μεταξύ άλλων αν η κ. Ξεπαπαδέα έχει εξαιρεθεί από τη αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος, από πότε και από ποιον αρμόδιο Υπουργό. Επειδή του διάβασα την διάταξη του κώδικα περί δικηγόρων, υπαναχώρησε λίγο και είπε ότι υπάρχει κι άλλη ερμηνεία και επικαλείται και στην ερώτησή του και τη διάταξη του άρθρου 57 Παρ. 8 του ΠΔ 63/2005. Όμως, στην περίπτωση της κ. Ξεπαπαδέα, όπως και όλων των ειδικών συνεργατών, ισχύει όπως προανέφερα, τώρα πια, η διάταξη του άρθρου 31 Παρ 1 του Ν 4194/2013, του Κώδικα περί δικηγόρων, η οποία αναφέρεται στους ειδικούς συνεργάτες δικηγόρους και είναι και ειδικότερη και μεταγενέστερη .

Όπως είναι δε γνωστό, ο ειδικός νόμος υπερισχύει του γενικού, και ο μεταγενέστερος νόμος υπερισχύει του προγενέστερου. Τα νομικά αυτά αξιώματα διατυπώθηκαν εύστοχα από επιφανείς νομοδιδασκάλους στην αρχαία Ρώμη πριν την εποχή του Κατιλίνα και της Μεσσαλίνας, δηλαδή αιώνες πριν τον Ρασπούτιν ως ακολούθως.

«Lex specialis derogat lex generali», και «lex posterior derogat lex priori».

Μεταφράζω: ο ειδικός νόμος καταργεί τον γενικό νόμο και ο μεταγενέστερος νόμος καταργεί τον προγενέστερο.

Απάντηση στην ερώτηση του Θ. Παπαθεοδώρου

Η  κ. Ξεπαπαδέα παραιτήθηκε πολύ πριν αναλάβει την υπόθεση  του Αρτεμίου. Όπως είπα και στο πρώτο και στο δεύτερο τρίλεπτο τα οποία υπερέβη, ότι η κ. Ξεπαπαδέα κατά την άποψή μου και το απέδειξα ότι δεν έχει διαπράξει κανένα  ποινικό ή ηθικό παράπτωμα.  Ο κ. Παπαθεοδώρου ρωτάει τον Υπουργό Δικαιοσύνης γιατί μετά τις αποκαλύψεις δεν φρόντισε για  την παραπομπή των στοιχείων που την αφορούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς διερεύνηση. Εγώ αναρωτιέμαι ποιο ποινικό αδίκημα έχει εντοπίσει ο κ. Παπαθεοδώρου ότι πιθανόν να τέλεσε η κ. Ξεπαπαδέα και ρωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί δεν προέβη σε αυτήν την ενέργεια. Είμαι  βέβαιος ότι ο κ. Παπαθεοδώρου ως έγκριτος νομικός, εάν είχε εντοπίσει συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη και μπορούσε όμως να την αιτιολογήσει σε τι συνίσταται, θα είχε αναφερθεί στην αξιόποινη πράξη. Εγώ θεωρώ, δεν βλέπω ποινικό αδίκημα. Δεοντολογικά αν το συζητήσουμε και το συζητάμε. Αλλά να φτάνουμε στο σημείο να  υπαινισσόμεθα ότι έχει διαπραχθεί και ποινικό αδίκημα, μόνο για δημιουργία εντυπώσεων μπορώ να θεωρήσω ότι οφείλεται.

Επιπλέον ο κ. Παπαθεοδώρου ερωτά τον υπουργό από πότε γνώριζε την επαγγελματική δραστηριότητα της κ. Ξεπαπαδέα ως πληρεξούσιας δικηγόρου του κ. Αρτεμίου. Εδώ έχετε αστοχήσει  κ. Παπαθεοδώρου. Όπως ανέφερα διεξοδικά προηγουμένως, η κ. Ξεπαπαδέα δεν υπήρξε πληρεξούσια δικηγόρος του κ. Αρτεμίου, αλλά της προαναφερθείσας κυπριακής εταιρείας της HI-MED SOLUTIONS της οποίας δικηγόρος ήταν ο Αρτεμίου.  . Ο κ. Αρτεμίου ήταν απλώς δικηγόρος αυτής της εταιρείας και η σχέση του με την κ. Ξεπαπαδέα ήταν η περιστασιακή του συνεργασία μαζί της για μια συνηθισμένη και απλή διαδικασία ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων. Οποιονδήποτε δικηγόρο να ρωτήσετε αυτό θα σας πει και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Παπαθεοδώρου ότι αυτή η διαδικασία είναι συνηθισμένη και απλή και το αναγνωρίζετε πρώτος εσείς και η κ. Ξεπαπαδέα με την κατάθεση του κατασχετηρίου δεν στράφηκε κατά του ελληνικού δημοσίου, αλλά κατά εταιρίας θυγατρικής συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη.  Δεν στράφηκε κατά του δημοσίου. Όχι πως θα είχε σημασία γιατί είναι μια συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά να μην σπεκουλάρουμε, να λέμε ότι η νυν Γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς είχε στραφεί κατά του Δημοσίου. Μα δεν στράφηκε κατά του δημοσίου! Το δημόσιο αναγνώρισε την οφειλή του.

Βέβαια ο κ. Παπαθεοδώρου, πολύ έξυπνα ανέφερε κάποια ονόματα που με διευκολύνει γιατί είχα σκοπό να το πω στην τελική ομιλία μου. Ανέφερε τον κ. Πετσίτη, τον κ. Αρτεμίου, τον κ. Παππά, την Βενεζουέλα.. Εκτιμώ ότι εκτός από το νόμιμο και παράνομο, το ηθικό και ανήθικο υπάρχει και το δίκαιο και το άδικο. Η κ. Ξεπαπαδέα, κατά την άποψή μου, και νόμιμα ενήργησε και ηθικά, όμως αδικήθηκε. Και αδικήθηκε γιατί βρέθηκε σε λάθος θέση. Ανέδειξε το Πρώτο Θέμα, επαναλαμβάνω χωρίς υπερβολές και καλόπιστα  το θέμα αυτό,  και πέσαμε πάνω στον Αρτεμίου. Αυτός ο Αρτεμίου πλέον έχει δαιμονοποιηθεί. Μπήκε στο Μαξίμου, έγκλημα! Ξέρετε εγώ μπαίνω συχνά στο Μαξίμου.  Εκτός για όλα τα άλλα που θα με πάνε στο ειδικό δικαστήριο, θα με πάνε και γι αυτό, επειδή μπαίνω στο Μαξίμου. Δεν το λέω για εσάς κ. Παπαθεοδώρου το λέω για κάποιους άλλους έξαλλους. Μπαίνει στο Μαξίμου, έχει ταξιδέψει στη Βενεζουέλα με τον κ. Παππά. Εγώ θα έλεγα να ψάξουμε ποιοι άλλοι ταξίδεψαν. Μεγάλη πτήση θα ήτανε. Πολύς κόσμος θα ήτανε! Όλοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουνε. Μα πάνε στη Βενεζουέλα το ’13; Δύο χρόνια πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν βλέπουν την συνωμοσία που ετοιμάζεται και έρχεται; Θα έρθει το 2018, δύο αεροπλάνα θα περάσουν από εδώ. Θα φέρουν χρυσό. Δεν τα είπατε εσείς, αλλά λέω όπως έχει παιχτεί το παιχνίδι το τελευταίο διάστημα. Βάζουμε και λίγο Λαυρεντιάδη, βάζουμε και λίγο ELFEκαι λίγο ΔΕΠΑ και έδεσε, όχι το γλυκό αλλά αυτό το κατασκεύασμα  της παραπληροφόρησης και της κατασυκοφάντησης. Επαναλαμβάνω δεν αφορά εσάς, λέω ό, τι επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Αφού λοιπόν βρήκαμε την Ξεπαπαδέα να έχει υπογράψει ένα απλό κατασχετήριο στης χείρας τρίτου μαζί με το δαίμονα τον Αρτεμίου που είναι συνεργάτης του Πιερί – Τιερί πως τον λένε, ο οποίος γνωρίζει τον Πετσίτη, ο οποίος ήταν συμμαθητής του Παππά, Ε να τη η συνωμοσία, το έγκλημα, το μεγάλο σκάνδαλο.

«Πέτσινο σκάνδαλο»

Θα αναγκαστώ να επαναλάβω αυτό που είπα και στον κ. Θεοχάρη. Μάλλον επειδή το ποντικάκι – όπως θα πω και στο τέλος- δεν είναι μόνο μικρό, είναι ανύπαρκτο, πετάμε την μπάλα πάλι στην εξέδρα. Πάλι θα αναγκάζομαι να τρέχω στο around να επαναφέρω τη μπάλα. Έχω και μια ηλικία τώρα, να τρέχω εκτός αγωνιστικού χώρου να παίρνω τη μπάλα να την επαναφέρω, λυπηθείτε με!

Ας περιοριστούμε λοιπόν στο θέμα μας και για το θέμα του ΓΕΜΗ, όπως και για τον κ. Λαυρεντιάδη να επανέλθετε με μία ερώτηση. Το θέμα είναι ότι η κ. Ξεπαπαδέα παραιτήθηκε έγκαιρα, το αναγνωρίζετε. Εάν τώρα το ΓΕΜΗ έκανε λάθος, έσφαλε ή δεν ξέρω τι έκανε, σας είπα ότι δεν είμαι και βέβαιος αν είμαι εγώ αρμόδιος για το ΓΕΜΗ. Το ζητούμενο ποιο είναι; Αν η κ. Ξεπαπαδέα ως όφειλε, παραιτήθηκε. Τα ίδια είπατε και για τον κ. Λαυρεντιάδη και ένα σωρό άλλους. Εδώ είμαι! Επανέλθετε με ερώτηση, να προετοιμαστώ, να έχω το χρόνο να σας απαντήσω. Αλλά για να δούμε τώρα, είπατε και για Κιτσάκους και για ΔΕΠΑ, επαναφέρατε Μανώλη Πετσίτη -ακουστήκαν τώρα κι εσείς τα επαναλάβατε- για  Νίκο Παππά, για Βενεζουέλες…

Λοιπόν, όλος τυχαίως χθες διάβασα στην Real,  ομολογώ δεν το μελέτησα, διάβασα κάθετα και  σήμερα νομίζω το επαναφέρει και η δημοκρατία, μιλάει για πρόσφατη δικαστική απόφαση η οποία εμφανίζει τα πράγματα διαφορετικά απ’ ότι ήταν μέχρι τώρα για τη ΔΕΠΑ. Δεν ξέρω, θα το μελετήσω το θέμα. Όταν θα επανέθετε για Λαυρεντιάδη θα είμαι ενήμερος και θα σας απαντήσω και γι αυτό.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως μετά από αυτή την τελευταία δικαστική εξέλιξη, όπως και όλα αυτά τα αναπόδεικτα που πλανώνται ότι πήρε τις εταιρίες του Λαυρεντιάδη -αυτά νομίζω έγιναν το ’10 το ’11; Πότε; Πριν 5-6 χρόνια;- όλα αυτά τώρα τα συνδέουν με την Ξεπαπαδέα. Μήπως λοιπόν πολλά έχουμε ακούσει και για τον κ. Πετσίτη κι εδώ θέλω να ρωτήσω, όχι μόνο εσάς, όλους όσους και ειδικά τους δημοσιογράφους και όσους βγαίνουν και κατακεραυνώνουν  την περίπτωση Πετσίτη. Αλήθεια, ποιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον κ. Πετσίτη; Για να ξέρω! Εγώ έψαξα! 35 χρόνια Εισαγγελέας είμαι, νομίζω στην ποινική δίωξη είχα περάσει τα περισσότερα.  Έχω αρκετή πείρα. Ψάχνω να βρω το αδίκημα, δεν το βρίσκω. Θα μου πείτε έχω γεράσει, έχω φύγει πολλά χρόνια, γι αυτό ζητώ βοήθεια. Πέστε μου το αδίκημα που διέπραξε ο Πετσίτης; Γιατι πολύ φοβάμαι ότι ο Θεός, εγώ πιστεύω στο Θεό,  η μοίρα ή δεν ξέρω ποιος άλλος, έχει πολύ μεγάλο χιούμορ. Έδωσε το όνομα Πετσίτης σε κάποιον πρόγονο του σημερινού Πετσίτη, γιατί γνώριζε ότι  κάποια στιγμή κάποιος Μανώλης Πετσίτης θα πρωταγωνιστούσε σε πέτσινο σκάνδαλο. Φοβάμαι πως θα αποδειχτεί πέτσινο και αυτό.

Ερευνά η Δικαιοσύνη. Εγώ προς το παρόν ρωτάω ποιο αδίκημα πρέπει να ψάξει η Δικαιοσύνη, να τη βοηθήσουμε την καημένη. Απάντηση δεν έχω πάρει. Ποιο είναι το αδίκημα του Πετσίτη; Έμπαινε στο Μαξίμου. Α! Βρήκα ένα τώρα, με συγχωρείτε! Εσχάτη προδοσία! Προέβλεψε το ποσοστό που νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Πως το ήξερε; Συμμετείχε στη νοθεία. Θυμάστε, είχαν βγάλει τα κανάλια ένα σημειωματάκι  και έλεγε: ο τάδε προβλέπει τόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Παπαγγελόπουλος -εγώ δεν ήμουν τότε- προβλέπει τόσο, ο Παπαθεοδώρου -ούτε εσείς ήσασταν στην παρέα του Μαξίμου, ούτε εγώ ήμουνα τότε- προβλέπει τόσο. Και από κάτω έλεγε: Πετσίτης -τότε πρωτογνώρισα εγώ τον Πετσίτη σαν όνομα- είχε πετύχει το ποσοστό. Αυτό ναι, είναι αδίκημα για μένα.

Θα κλείσω την ομιλία μου επαναλαμβάνοντας αυτά που είπα στην αρχή αλλά θα μου επιτρέψετε με μία μικρή μετατροπή.

«Ώδινεν όρος και έτεκεν ουδέν». Δηλαδή πονούσε θεόρατο βουνό και δεν γέννησε τίποτα, ούτε καν μικρό ποντικάκι.

Μάλλον δεν υπάρχει καν εγκυμοσύνη. Όλα είναι  ψεύτικα. Ο λαός μας έχει χαρακτηριστική λέξη για την ψεύτικη εγκυμοσύνη. Αναζητήστε την. Εγώ δεν θα την αναφέρω».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr