Γ. Φλωρίδης: «Οι επισημάνσεις των δικηγόρων συμπεριελήφθησαν στο νομοσχέδιο» – ΒΙΝΤΕΟ
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι θα αντιμετωπιστούν όσα προβλήματα ανακύψουν από τον νέο δικαστικό χάρτη - Τι απαντάει για το σχέδιο επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης.
Μία μέρα μετά την ηχηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δικηγόρων για τη λειτουργία του νέου δικαστικού χάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» (OPEN).
«Όταν μία αλλαγή εκκρεμεί έναν αιώνα και παραπάνω, είναι προφανές ότι στο ξεκίνημά της θα δημιουργήσει κάθε εμπόδιο, όσο καλά και να την έχεις σχεδιάσει. Είμαστε εδώ, την παρακολουθούμε, για να παρεμβαίνουμε και να διευκολύνουμε όπου εμφανίζεται κάποιο κενό», σημείωσε ο υπουργός.
Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από τους δικηγόρους, ο κ. Φλωρίδης χαρακτήρισε «ειλικρινή την αγωνία τους» ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και διευκρίνισε ότι στο ψηφισθέν νομοσχέδιο λήφθηκαν υπόψη οι έξι επισημάνσεις που έθεσαν οι δικηγόροι.
Γιώργος Φλωρίδης για δικηγόρους: Είχαν δίκιο στις επισημάνσεις τους
«Στις έξι επισημάνσεις τους είχαν δίκιο, κάποια από αυτά τα είχαμε δει αλλά κάποια άλλα όχι – να είμαστε ειλικρινείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και εξήγησε ότι η παρέμβαση των δικηγόρων οδήγησε στο να ρυθμιστούν τα ζητήματα αυτά
Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης
Στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν οι επιχειρούμενες αλλαγές θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών ως προς την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, ο υπουργός εκτίμησε ότι «όταν περάσει λίγο καιρός λειτουργίας του νέου δικαστικού χάρτη και ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα επαναπροσδιοριστούν υποθέσεις και θα έρθουν τέσσερα με πέντε χρόνια νωρίτερα».
Κληθείς να σχολιάσει αποκάλυψη του dikastiko.gr σχετικά με εκδίκαση ανακοπής εκτέλεσης για τις 24 Μαΐου 2033(!), ο υπουργός έθεσε τρεις παραμέτρους που θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης:
- τη λειτουργία του νέου Δικαστικού Χάρτη
- τη νέα Πολιτική Δικονομία, που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή και
- την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών
Ο Γ. Φλωρίδης τόνισε ότι στόχος του υπουργείου μέχρι το τέλος της τετραετίας είναι «οι 1.500 μέρες που χρειάζονται σήμερα για να εκδοθεί μία απόφαση να γίνουν 630, που είναι ο μέσος όρος των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στην απόφαση για μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους δικηγόρους καθώς «ήδη 10.000 υποθέσεις έχον διευθετηθεί χωρίς να πάνε στα δικαστήρια».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημήτρης Βερβεσός: «Νέος» δικαστικός χάρτης – Μεταρρύθμιση ή απορρύθμιση της Δικαιοσύνης;’’ Δ. Βερβεσός: “Αχαρτογράφητος τελικά ο «νέος» δικαστικός χάρτης” – Τα πρώτα (αρνητικά) δείγματα γραφής από το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Αθηνών Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου Δικαστικού Χάρτη – Δημ. Βερβεσός: Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Παναγιώτης Στάθης: Δικαστικός χάρτης – Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη ή το απόλυτο χάος;Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr